ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В'язниця. Сибір. 16 годин на ногах – ув'язнений кримський журналіст у листі до правозахисниці

Ремзі Бекіров. Фото – Facebook-сторінка Муміне Салієвої

Кримська правозахисниця Муміне Салієва опублікувала листа, якого отримала від ув'язненого кримського громадянського журналіста Ремзі Бекірова.

Про це вона повідомила у Facebook.

"Отримала листа від дбайливого друга сім'ї та колеги, який утримується в російській в'язниці за 6 тисяч кілометрів від Криму, але не забуває всіх нас, кримського журналіста Ремзі Бекірова", – написала правозахисниця.

Щодо себе, то, зазначає Бекіров, "особливо розповідати нема чого".

"В'язниця. Сибір. 16 годин на ногах. Режим День Сурка. Намаз, Дуа, Коран, книги, Ren TV, спілкування зі співкамерниками. Хвала Всевишньому, часу багато. Намагаюся проводити його з користю", – пише Ремзі Бекіров.

Як повідомляв ІМІ, у червні 2023 року стало відомо, що кримськотатарського політв'язня та громадянського журналіста Ремзі Бекірова етапували до в'язниці №2 Єнісейська Красноярського краю. Згідно з ухвалою суду, у ній він має провести п'ять років, а термін, що залишився, – у колонії суворого режиму.

У березні 2019 року російські силовики провели в Криму обшуки в будинках кримськотатарських активістів, зокрема представників громадського об'єднання "Кримська солідарність". Загалом було затримано 24 людини, серед них – громадянські журналісти Осман Аріфмеметов, Рустем Шейхалієв, Ремзі Бекіров. 27 та 28 березня 2019 року російський суд у Сімферополі заарештував усіх затриманих.

Окупаційна влада звинуватила Бекірова в належності до організації "Хізб ут-Тахрір", яку визнано в Росії терористичною (але дозволено в Україні). 

Кореспонденту "Кримської солідарності" та інтернет-видання "Грані.ру" Ремзі Бекірову окупаційний суд призначив 19 років в'язниці.

Правозахисний центр "Меморіал" визнав політв'язнями 24 кримськотатарських активістів, затриманих російськими силовиками 27 березня 2019 року в Криму.

Liked the article?
Help us be even more cool!