ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Волинська облрада передумала створювати комунальний канал після обурення громадськості

16.11.2023, 11:27
Мая Голуб
Фото – publish.com.ua
Фото – publish.com.ua

Волинська обласна рада планувала розглянути сьогодні, 16 листопада, на черговій сесії проєкт рішення про створення нового комунального телеканалу. Це спричинило обурення серед депутатів та активістів, унаслідок чого проєкт вилучили з порядку денного.

Про це повідомляє представниця ІМІ у Волинській області.

Про те, що Волинська облрада хоче створити нове аудіовізуальне медіа, стало відомо напередодні сесії, 15 листопада, оскільки про це в соцмережах почали повідомляти депутати облради та активісти. Вони публікували на своїх сторінках фото проєкту рішення та обурювалися цьому, оскільки вважають, що таке медіа передбачає піар місцевої влади.

Так, депутатка Волинської обласної ради Юлія Вусенко на своїй Facebook-сторінці заявила, що її фракція не підтримуватиме цей проєкт рішення, бо, на її думку, створення таких комунальних підприємств зараз не на часі й треба думати про перемогу.

Фото – фейсбук Юлії Вусенко

Редактор сайту “Конкурент” Андрій Лучик устиг зробити скриншот із сайту Волинської обласної ради, де видно, що це питання було в порядку денному. У 17-му пункті планували розглянути питання про створення публічного аудіовізуального медіа. Зараз на сайті про це нічого немає.

Скриншот Андрія Лучика із сайту Волинської облради

Журналіст вважає недоречним створення комунального телеканалу під час війни.

“Зараз війна на вулиці, якщо хтось не помітив. Люди виходять на вулицю і кажуть: “Не кладіть бруківку, давайте дрони, все на фронт!”, “За перемогу!”. Це правильно, тому що я давно кажу, що зараз найкраща інвестиція – це інвестиція в наші збройні сили й у перемогу. Що швидше вона настане, то усім нам як суспільству загалом це буде вигідно. Мова про ефективність витрачання коштів”, – розповів представниці ІМІ Лучик.

“Ми знаємо, що в Україні відбувся процес роздержавлення ЗМІ. Всі районні газети, які були засновані на державній чи комунальній власності місцевих рад чи райдержадміністрацій, зокрема й телеканали… Всі місцеві газети пішли у вільне плавання з певним перехідним періодом із якимись пільгами, щоб вони мали можливість винаймати офіс, десь сидіти і якимось чином заробляти гроші тощо. Зрозуміло, що не скрізь пройшов так гладко цей процес, але це була вимога того, щоб у нас були вільні медіа, а не підконтрольні владі. А тут ми створюємо комунальний телеканал, аудіовізуальне медіа, та ще й під час війни. Я не знаю навіть, як це прокоментувати й де логіка. Навіть якщо не буде це рішення ухвалене сьогодні, то навіть той сам факт, що серйозно це обговорюється, треба дивитися, що це питання стоїть у порядку денному і досі немає проєкту рішення. Чому його немає?” – прокоментував Андрій Лучик. 

Заступниця начальника відділу забезпечення діяльності керівництва Волинської обласної ради Сніжана Шевчук у коментарі представниці ІМІ зазначила, що питання про створення комунального каналу знято з порядку денного і не розглядатиметься.

“Ні (не розглядатиметься. – Ред.), його знято з порядку денного. Мені неясно було, звідки це питання взялося і хто його розглядав попередньо. Я пішла запитувати. Кажуть, що питання з порядку денного знято”, – зазначила вона.

Liked the article?
Help us be even more cool!