ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вищий антикорупційний суд стягнув у дохід держави квартиру митрополита Лазаря у Сімферополі

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) задовольнив позов Міністерства юстиції України до Ростислав Швеця (митрополит Лазар) про застосування санкції та стягнув у дохід держави квартиру в Сімферополі та чотири авто.

Таке рішення суд ухвалив 9 квітня 2024 року, повідомила пресслужба ВАКС.

Нагадаємо, 2 квітня 2024 року Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону України "Про санкції", до Ростислава Швеця.

У січні 2023 року президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 24 січня щодо запровадження санкцій стосовно 10 людей. Серед них був і Ростислав Швець, так званий “митрополит Сімферопольський і Кримський Руської православної церкви”.

Ростислав Пилипович Швець (митрополит Лазар) – священнослужитель, архієрей Російської православної церкви на спокої, який очолював Кримську митрополію з 1992 до жовтня 2023 року.

У Мін'юсті нагадали, що, починаючи з 2014 року, він підтримує збройну агресію РФ проти України та окупацію її територій. Швець активно інформаційно сприяє окупаційній владі, використовує своє становище для російської пропаганди серед вірян.

Також там наголосили, що митрополит Лазар сприяє мотивації морально-психологічного здоров'я російських військових та учасників незаконних збройних формувань, які воюють проти України.

Стаття, яку міністерство просило застосувати до Ростислава Швеця, передбачає стягнення в дохід держави активів, що належать фізичній або юридичній особі, а також активів, щодо яких така особа може прямо чи опосередковано вчиняти дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження ними.

Liked the article?
Help us be even more cool!