ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

За концепцію "Миколаївської народної республіки" місцевий викладач отримав 15 років в'язниці

Фото – НікВесті
Фото – НікВесті

До 15 років за ґратами засуджено колишнього депутата Миколаївської міської ради, викладача миколаївської філії Одеської юридичної академії Сергія Шубіна, який написав концепцію “Миколаївської народної республіки”. Про це повідомляє представниця ІМІ в Миколаївській області.

Служба безпеки України повідомила 6 листопада про те, що ексдепутат Миколаївської міськради на початку повномасштабного вторгнення Росії був завербований кадровим співробітником головного управління генштабу ЗС РФ та збирав розвіддані про місця базування в регіоні підрозділів Збройних сил України, СБУ та Національної поліції. 

“Згодом він отримав завдання розробити концепцію так званої “Миколаївської народної республіки”, яку окупанти планували створити в разі захоплення області. За задумом ворога, загарбники хотіли призначити очільників цього псевдоутворення, які мали звернутися до Путіна з проханням щодо “приєднання” Миколаївщини до складу РФ. У разі створення фейкової “республіки” російська воєнна розвідка обіцяла своєму агенту керівну “посаду” в лавах місцевої окупаційної адміністрації”, – повідомляє СБУ.

Сергій Шубін, який працював викладачем у миколаївській філії Одеської юридичної академії, підготував фейкове “обґрунтування” для створення так званої “МНР”, яке планував відправити на “погодження” до Москви.

Миколаївська обласна прокуратура повідомила про те, що у своєму “труді” під назвою “Концепция становления независимого государства – Николаевской Народной Республики” він визначив 11 головних пунктів, які необхідно запровадити.

Зокрема, оголосити про створення “Николаевской народной республики” (“ННР”); визначити державною мовою російську; запровадити російський рубль та об'єднатися з банківсько-фінансовою системою РФ; створити непередбачені українським законодавством органи державної влади, воєнізовані збройні формування, правоохоронні органи, судовий орган із застосуванням смертної кари.

Фото – СБУ

Після цього фігурант отримав нове завдання щодо складання переліку необхідних управлінських посад та надання “надійних” кандидатів на їхнє обіймання, а також складання за його особистим підписом (як корінного мешканця м. Миколаєва) звернення до влади Росії “про готовність переважної правильно налаштованої частини миколаївців до від’єднання області від України та приєднання до братського народу Росії”.

“Відповідно до задуму агресора, у разі захопленнями регіону зрадник мав публічно виступити від “імені” місцевих освітян на підтримку окупантів та проголосити про створення фейкової “МНР”, – зазначає СБУ.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала фігуранта на початку літа 2022 року. Суд визнав його винним за чотирма статтями Кримінального кодексу України та засудив до 15 років в'язниці з конфіскацією майна.

Liked the article?
Help us be even more cool!