ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Закарпатське видання Varosh припиняє вести свій телеграм-канал

Незалежний онлайн-журнал про Закарпаття Varosh повідомив, що припиняє вести свій телеграм-канал. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці видання.

Редакція зазначає, що ухвалила таке рішення через збільшення загрози для особистих даних користувачів – своїх читачів. 

"Чому телеграм небезпечний? Засновник соцмережі – росіянин Павло Дуров, а свого часу інвестували в розвиток платформи мільйони рублів російські олігархи Абрамович, Солонін і Якобашвілі. Попри факт утечі Дурова з росії ситуація зараз виглядає так, що в платформи та російської влади є домовленості щодо її роботи", зазначає редакція.

Також медіа зауважує: останні дослідження доводять, що хоститься телеграм на російських серверах, а українці в окупації свідчать, що ФСБ моніторить їхнє листування навіть після видалення. Крім того, додає редакція, застосунок не модерує вмісту своїх каналів. 

"Таким чином, збільшилася кількість анонімних тг-каналів, які поширюють чутки та відверту дезінформацію маскуючись під новинні ресурси. Так, фейки поширюються у всіх соцмережах, але тут їх концентрація надвисока. Дбайте про свою інформаційну гігієну!" зазначила команда Varosh.

Натомість Varosh залишається на фейсбуку та інстаграмі.

Varosh – це незалежний онлайн-журнал про Закарпаття, який існує 10 років. Засновники та власники видання – Дмитро Тужанський та Росана Тужанська. Назва журналу походить з угорської мови та означає "місто".

Як повідомляв ІМІ, раніше керівник Головного управління радіоелектронної боротьби та кібербезпеки Генерального штабу Збройних сил України Іван Павленко порадив українцям не користуватися телеграмом на смартфоні.

Liked the article?
Help us be even more cool!