ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Запорізького журналіста Олега Шемчука, який зник на полі бою, визнали загиблим (уточнено)

Уточнення відбулося в назві університету. Нині Національний університет "Запорізька політехніка" (колишній Запорізький національний технічний університет)

Запорізького журналіста-розслідувача Олега Шемчука, який зник на полі бою під Бахмутом у вересні 2022 року, визнали загиблим. Про це повідомляє представниця Інституту масової інформації в Запорізькій області.

Інформацію про це з посиланням на рідних Олега повідомили його викладачі з Національного університету "Запорізька політехніка" (колишній Запорізький національний технічний університет). Цю інформацію представниці ІМІ також підтвердила викладачка університету Наталія Островська.

Весь цей час рідні намагалися його знайти. Втім, 3 квітня 2024 року рідним повідомили про те, що Олега визнано загиблим.

Прощання з журналістом відбудеться сьогодні, 4 квітня, у Запоріжжі.

Олег Шемчук. Фото – фейсбук-сторінка Олега Шемчука

Як повідомляв ІМІ, Олег Шемчук, який воював у лавах Збройних сил України, зник безвісти 15 вересня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу Бахмута Донецької області.

До початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Олег Шемчук працював у проєкті "Наші Гроші. Запоріжжя", співпрацював з громадською організацією "Запорізький центр розслідувань" і до 2022 року співпрацював з іще одним розслідувальним медіа "Запорізький проєкт розслідувань".

Також Олег був письменником-початківцем. За кілька місяців до початку повномасштабного вторгнення РФ, у листопаді 2021 року, Олег випустив свою першу книгу "7 днів на білому світі".

За даними ІМІ, Олег Шемчук став 76-м медійником, що загинув унаслідок російської агресії проти України.

ІМІ веде моніторинг злочинів Росії проти медіа та журналістів в Україні. За два роки з початку повномасштабного вторгнення Росія скоїла 567 злочинів проти журналістів та медіа в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!