ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Засуджений за підтримку війни харків'янин отримав ще вирок за колабораціонізм у СІЗО

Засуджений за підтримку війни РФ харкiв’янин. Фото – Харківська обласна прокуратура

У Харкові суд засудив до трьох років позбавлення волі 55-річного чоловіка за фактом поширення в соцмережах матеріалів на підтримку російської агресії проти України. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура.

Суд визнав його винним у виправдовуванні, визнанні правомірною збройної агресії РФ проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України). В процесі судового засідання харків’янин визнав свою провину і сказав, “що робив це ненавмисно”. 

За даними слідства, харків’янин у соцмережі вихваляв політику Кремля, “ностальгував” за СРСР та сподівався на захоплення всієї території України.

До затримання підозрюваний переховувався і намагався втекти до РФ. У листопаді 2023 року суд призначив йому три роки позбавлення волі. Однак на цьому він не спинився – перебуваючи в камері СІЗО, харків'янин закликав сусідів до підтримки дій РФ в Україні. 

За це він отримав ще одну підозру і ще один вирок – за фактом колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України). 8 грудня 2023 року Жовтневий суд міста Харкова позбавив його права обіймати посади, повʼязані з виконанням функцій держави та місцевого самоврядування строком на 10 років.

Liked the article?
Help us be even more cool!