ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст "Конкурента" поскаржився омбудсмену через надання неповної відповіді на запит

25.01.2024, 15:37
Мая Голуб

Журналіст сайту “Конкурент” Максим Косюр звернувся до уповноваженого  Верховної Ради України з прав людини через ненадання повної відповіді комунальним підприємством “Луцька міська стоматполіклініка” у відповідь на його запит. 

Про це він розповів представниці ІМІ у Волинській області.

За словами Косюра, у запиті, надісланому комунальному підприємству 11 грудня 2023 року, він просив надати копію договору між підприємством та приватною юридичною фірмою.

“Окрім цього, я просив надати документи, які стали результатом такої співпраці. Договір я отримав, але решту інформації – ні. Тому звернувся до ГО “Платформа прав людини”. Юрист Микола Гринишак розповів, що відмова є незаконною і її можна оскаржити в уповноваженого Верховної Ради з прав людини”, – розповів журналіст. 

У комунальному підприємстві аргументували відмову тим, що приватна юридична фірма визначила цю інформацію як “конфіденційну”, зазначив Максим. 

Максим Косюр зазначив, що скаргу до уповноваженого Верховної Ради України з прав людини скерував 4 січня 2024 року.

Журналіст обґрунтував, чому вважає ненадання цих документів незаконним. 

“Поки  всю інформацію від комунального підприємства ще не отримав. Але знаю, що в представництві уповноваженого у Волинській області цим займаються. Там уже не вперше допомагають отримати інформацію від цього закладу, яку вони відмовлялися надавати”, – розповів журналіст. 

Як повідомляв ІМІ, 5 січня 2024 року журналістка видання “Сила правди” Оксана Петрук подала судовий позов через ненадання державним підприємством “Ліси України” інформації на її запит. У держпідприємстві відмовилися надати інформацію про штатний розпис Поліського лісового офісу із зазначенням імен і прізвищ посадовців, а також їхніх заробітних плат.

Liked the article?
Help us be even more cool!