ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст заявив про погрози позбавленням акредитації через фото пакетів з тілами загиблих у Кривому Розі

13.06.2023, 15:45
Фото – Дніпропетровська ОВА
Фото – Дніпропетровська ОВА

У Кривому Розі (Дніпропетровська область) журналістам, які приїхали працювати на місце ракетного обстрілу багатоповерхівки, жінка, яка, ймовірно, займається зв’язками з громадськістю при обласній військовій адміністрації, погрожувала позбавленням акредитації через фотографування чорних пакетів з тілами загиблих.

Про це ІМІ розповів фотокореспондент-фрилансер Стас Козлюк.

За його словами, жінка запевняла: якщо медіа хочуть сфотографувати чорні пакети з тілами загиблих, то мають отримати дозволи на знімання в родичів загиблих.

Своєю чергою медійники сказали, що вони нічого не порушують, а приїхали задокументувати злочини Російської Федерації і не фотографуватимуть саме тіл загиблих та не робитимуть неетичних великих планів облич.

"Тіла вбитих Росією людей лежали закриті, їх неможливо було ідентифікувати", – наголосив Станіслав Козлюк.

Також, за словами фотокореспондента, на місце прибула поліція, з якою, зокрема, він поспілкувався, але правоохоронці не забороняли працювати.

Водночас у коментарі представниці ІМІ в Дніпропетровській області троє представників медіа наголосили, що забороняли фотографувати пакети з тілами саме поліцейські.

У коментарі представниці ІМІ в Дніпропетровській області керівниця департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Дніпро ОВА Арзу Василишина пояснила: "Коли представники Дніпро ОВА та знімальні групи інших каналів під'їхали на місце прильоту, то особа з ОВА побачила, що правоохоронні органи роблять зауваження представнику якогось ЗМІ, що не можна знімати. Але журналісти продовжували, і тоді наша представниця зауважила, що ми колеги і давайте прислухатися до рекомендацій правоохоронних органів". 

Ім'я представниці ОВА, яка звернулася до журналістів, Арзу Василишина не стала називати. 

13 червня 2023 року в Кривому Розі внаслідок російської атаки загинуло 10 людей, 28 – дістали поранення, одна людина перебуває під завалами.

Liked the article?
Help us be even more cool!