ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка "Кременчуцького Телеграфу" виграла суд першої інстанції за доступ до інформації

24.01.2022, 10:11
Фото – Телеграф
Фото – Телеграф

Журналістка видання “Кременчуцький ТелеграфЪ” (Полтавська область) Тетяна Донченко (Волинська) виграла суд першої інстанції в справі доступу до інформації про реконструкцію дитячих садків у Кременчуці. Про це журналістка повідомила у своєму блозі.

“Відчуваю, що за спиною ніби відростають крила – росте відчуття, що мої дії “розсувають шторки”. Нагадують міській владі, що її дії мають бути прозорими та підзвітними громаді. А не окремим її представникам – і за вказівкою міського голови”, – написала вона. 

Тетяна Донченко (Волинська) у вересні 2021 року подала до суду на комунальне підприємство “Кременчуцька муніципальна енергосервісна компанія” (КП КМЕК) через відмову в наданні інформації на її інформаційний запит. Відмову мотивували тим, що договір на термомодернізацію громадських будівель вартістю 10 млн євро не є публічною інформацією. 

Полтавський окружний адміністративний суд першої інстанції зобов'язав комунальне підприємство надати запитувану інформацію. 

“У паперовому вигляді ухвалу Полтавського окружного адміністративного суду ще не отримала. Але текст її (від 10.01.2022) доступний у Єдиному державному реєстрі судових рішень”, – зазначила журналістка. 

Суд зобов`язав КП “Кременчуцька муніципальна енергосервісна компанія” Кременчуцької міської ради Полтавської області надати публічну інформацію на запит журналістки, а також комунальне підприємство має заплатити Тетяні Донченко (Волинській) судові витрати – 908 гривень. 

Як повідомляв ІМІ, випускова редакторка видання “Кременчуцький Телеграф” Тетяна Донченко (Волинська) отримала відмову від Кременчуцької міської ради в запиті щодо ремонтних робіт у дитсадках міста. Вона запитувала документи, які стосуються використання публічних коштів (а саме – коштів ЄБРР, наданих під гарантію Кременчуцької міської ради), тобто договір між КП КМЕК та виконавцем проєкту “Підвищення енергоефективності громадських будівель у м. Кременчук” – ТОВ “ММС Арт-Проже”; а також відомості про стан виконання договору за 1-й та 2-й квартал 2021 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!