ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка "Накипіло" Анна М’ясникова отримала поранення під час обстрілу Харкова 23 січня

Фото – Анни М’ясникової
Фото – Анни М’ясникової

Журналістка медіагрупи “Накипіло” Анна М’ясникова отримала поранення під час російського удару по Харкову ввечері 23 січня. Зараз вона перебуває в лікарні з  переломом гомілки.

Про це повідомляє представниця ІМІ в Харківській області, яка поспілкувалася з постраждалою журналісткою.

Російські війська завдали удару по одній з центральних вулиць Харкова 23 січня о 22:04. Журналістка в цей час поверталася додому з роботи, коли стався удар. 

У момент вибуху Аня записувала голосове повідомлення для колег у робочий чат, на якому чути другий вибух і як розбивається скло. Після цього журналістка знайшла в укриття, надала собі першу домедичну допомогу і чекала на екіпажі швидких.

Голосове повідомлення Анни під час російського обстрілу 23 січня, аудіо надане ІМІ Анною

Внаслідок удару М’ясникова отримала уламкове поранення і перелом гомілки, вночі її прооперували й наклали гіпс. Зараз Аня перебуває в лікарні.

Журналістка Анна М’ясникова отримала перелом гомілки під час російського обстрілу Харкова

Журналістка Анна М’ясникова отримала перелом гомілки під час російського обстрілу Харкова. Фото – фейсбук Анни М’ясникової

Лікарі наклали гіпс журналістці "Накипіло"

Фото надала ІМІ Анна М’ясникова

“Вибух стався за кілька десятків метрів від мене. Злякатися не встигла та й про те, що саме з ногою, не одразу зрозуміла. Тільки відчувала біль. Думаю, мені допомогло те, що я раніше проходила курси домедичної допомоги й швидко зорієнтувалася, що й за чим робити і що найперше треба вибратися з епіцентру вибуху. І правильно зробила, бо потім пролунав другий вибух”, – розповіла Анна. 

“Треба постійно перевіряти, що ти носиш із собою, хоча я все одно вдячна, що із собою був хоча б цей бинт. Я перемотала ногу, але не змогла зафіксувати, притримувала руками попри біль. У підвалі будинку майже не було зв'язку, ледь додзвонилася до швидкої та повідомила адресу. Не могла нікому дописатись, але вийшло додзвонитися до колеги, який був найближче до мене, і ми постійно тримали з ним зв’язок”, – прокоментувала Анна М’ясникова.

Уламок, яким було поранено журналістку

Уламок, яким поранено журналістку. Фото – фейсбук Анни М’ясникової

Загалом під час удару постраждало дев'ятеро людей, серед яких чотирирічна дитина. Правоохоронці Харкова розпочали досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України), повідомила Харківська обласна прокуратура.

Нагадаємо, удару було завдано по центру міста, де немає військових об’єктів і це черговий акт агресії РФ проти мирного населення України. 

Росіяни 30 грудня 2023 та 10 січня 2024 року обстріляли готелі Харкова, в яких зазвичай зупиняються іноземні медіа. Так, унаслідок обстрілу готелю “Kharkiv Palace” поранення отримали українська фіксерка німецького телеканалу ZDF Світлана Долбишева та радник з безпеки команди ZDF, який є громадянином Великої Британії. Також поранення отримала команда турецької агенції Анадолу. Унаслідок удару по готелю “Парк” знищено їхнє авто, яке було припарковане поруч. Журналісти заявили, що шоковані зухвалістю росіян, оскільки цей об’єкт повністю цивільний і жодних військових там не було. Також через цю атаку поранення отримала українська фіксерка телеканалу France 2 Віолетта Педорич

Начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Володимир Тимошко заявив, що Росія, цілеспрямовано вдаривши по готелю “Парк”, напала саме на журналістів. За його словами, використовували здебільшого іноземні журналісти й у  ньому ніколи військові не жили

ІМІ веде моніторинг злочинів Росії проти медіа та журналістів в Україні. За рік і одинадцять місяців з початку повномасштабного вторгнення Росія скоїла 558 злочинів проти журналістів та медіа в Україні. Першочергове завдання кожної людини нині – вижити, тож не варто нехтувати правилами особистої безпеки вдома і під час польової роботи.

Liked the article?
Help us be even more cool!