ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка з Чорноморська заявила про бездіяльність поліції. Там спростували

Керівниця інформаційного агентства “Чорноморська громада” Ганна Хлистун ( місто Чорноморськ, Одеська область) заявила про бездіяльність правоохоронців щодо розслідування нападу на журналістів інформагентства. 

Про це вона заявила на брифінгу ще 2 листопада 2023 року, повідомляє “Інформер”. 

За словами Ганни Хлистун, напад стався ще у березні 2022 року, коли журналісти інформаційного агентства розслідували справу постачання автівок Збройним силам України і виявили факти, коли машина була замовлена, але так і не передана на фронт. Вони звернулися до міської ради з запитом, куди поділася автівка.

“На це нам в міській раді відповіли, що знають про ситуацію і авто знаходиться на ремонті в водоканалі. Після цього помічник міського голови Василя Гуляєва Олег Поліщук нам призначив зустріч, де нас чекали люди з автоматами, які почали кричати, щоб ми не втручалися в їхні справи. Після того нас побили, я отримала закриту черепно-мозкову травму, а мого оператора били вісім людей в балаклавах”, – розповіла Ганна Хлистун.

Після побиття журналістка і оператор Валентин Ткачук написали заяву до правоохоронних органів, але ситуація, на думку Хлистун, “заморожена”. 

Як повідомили регіональному представнику ІМІ у відділі дізнання Головного управління Нацполіції в Одеській області, у них дійсно є звернення від Ганни Хлистун щодо подій у березні 2022 року. 

Як йдеться у відповіді правоохоронців на запит, справа розслідувалася за ч.1 ст. 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження). Але 23 жовтня 2023 року Іллічівський міський суд зобов'язав внести до єдиного реєстру відомості про напад на журналістку, і 30 жовтня поліція розпочала кримінальне провадження за 171 ст. (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. 

У поліції зазначають, що зараз триває досудове розслідування, з'ясовуються обставини, які підлягають доказуванню.

Liked the article?
Help us be even more cool!