ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістку Любов Величко не пустили до суду Києва через карантинні обмеження

09.02.2022, 12:00
Фото – фейсбук Любов Величко
Фото – фейсбук Любов Величко

Журналістка-фрілансерка Любов Величко заявила, що судова охорона не пускала її та інших медійників до приміщення суду Голосіївського районного суду міста Києва.

Про це вона повідомила ІМІ.

За її словами, вони прийшли висвітлювати судове засідання в справі про рейдерство.

Охорона аргументувала недопуск розпорядженням голови суду щодо введення епідеміологічних обмежень під час карантину.

“Мене не пускали до приміщення суду за турнікетом. Співробітник судової охорони посилався на розпорядження суду щодо введення епідеміологічних обмежень під час карантину. Мовляв, у приміщенні суду мають право бути присутні лише сторони в справі та їхні адвокати”, – розповіла вона.

Журналіст газети “Кримінальний огляд” (входить до хмельницького медіахолдингу “33 медіа”) Сергій Семенов повідомив ІМІ також про недопуск до суду. За його словами, редакція надсилала напередодні клопотання на дозвіл бути присутніми на судовому засіданні, але відповіді не отримала. 

“Ми в клопотанні вказували, що будемо дотримуватися правил  перебування в суді та санітарно-епідеміологічних норм. Але відповіді не отримали. Ми приїхали, показали посвідчення журналіста, але після того, як охоронець побачив, що ми журналісти, побіг до судді, а коли повернувся, сказав, що вас сказали обмежити й не пускати. Нас навіть за турнікет не пустили”, – розповів Семенов.

Журналісти викликали поліцію. Але, зазначила Любов Величко, навіть після приїзду поліції судова охорона відмовилася впускати її та Сергія Семенова в приміщення суду. 

“Патрульні сказали, що не мають права вказувати судовій охороні, що їй робити”, – сказала журналістка.

Величко зазначає, що патрульні “стали на бік судової охорони та не захотіли слухати доводів про незаконність перешкоджання журналістській діяльності”.

Патрульні викликали слідчо-оперативну групу. Любов Величко та Сергій Семенов пишуть заяви про перешкоджання їхній професійній діяльності.

На сайті Голосіївського райсуду Києва 31 грудня було опубліковано розпорядження про продовження у суді дії карантинних обмежень до 31 грудня 2022 року.

Згідно з розпорядженням, судова охорона повинна допускати до приміщення суду виключно учасників судових засідань; суддям проводити судові засідання за участю учасників справи.

ІМІ направив до суду інформаційний запит, на підставі якого закону здійснюється недопуск журналістів. 

Рекомендуємо ознайомитися з матеріалом ІМІ про “Гласність судового процесу vs Карантин – правовий аналіз”

Liked the article?
Help us be even more cool!