ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістці "Белсату" погрожують затриманням родичів, щоб змусити повернутися до Білорусі

26.05.2021, 12:17
Фото – Белсат
Фото – Белсат

Журналістці опозиційного телеканалу “Белсат” Аріні Малиновській погрожують затриманням родичів, щоб змусити повернутися до Білорусі. Про це повідомляє “Белсат”.

Так, 24 травня з ведучою програми “Чесно кажучи” Аріною Малиновською зв'язався слідчий і вимагав приїхати до РВВС, інакше затримають усю її сім'ю. 

Уперше слідчий телефонував журналістці в Telegram з номера Валентина Кучеренка, чоловіка сестри, і сказав, що Валентин і його друг перебувають у них, а тепер вони їдуть по бабусю і дідуся журналістки.

Пізніше Валентин зателефонував Аріні й сказав, що “все серйозно”, його “відвозять”, затримали також його колегу Георгія, який у цей час був у нього вдома. Валентин розповів, що в нього запитують, коли вона зможе приїхати, що не “відчепляться ні від нас, ні від батьків, ні від сім'ї”.

Щодо Аріни, зазначив Валентин, нібито хочуть тільки провести перевірку в адміністративній справі: матеріал йому показали слідчі. Чому його повезли на Окрестіна, він не знав і не хотів запитати.

Ведуча програми “Чесно кажучи” Аріна Малиновська поїхала з Білорусі через можливе переслідування з боку білоруської влади. Після випуску програми про силовиків затримали колишніх міліціонерів Єгора Ємельянова та Дмитра Кулаковського, які приходили в студію “Белсату”. Увечері 21 травня силовики прийшли на квартиру, де тимчасово жила Малиновська. Ведучу шукають через родичів і знайомих.

Liked the article?
Help us be even more cool!