ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти вінницького видання "20 хвилин" заявили про стеження

Журналісти видання "20 хвилин" викрили авто, яке за ними стежить. Фото – "20 хвилин"

Вінницьке видання “20 хвилин” заявило про стеження працівників правоохоронних органів за головним редактором Вадимом Павловим та журналістом Віталієм Павловським. Про це повідомляється 28 лютого на сайті медіа. 

Журналісти пов'язують стеження з їхньою професійною діяльністю, зокрема зі своїми опублікованими на сайті статтями:

  • матеріал від 22 листопада 2023 року “Боротьба з нелегальними цигарками: журналісти “20 хвилин” знайшли, а поліція проводить обшуки”;
  • матеріал від 30 листопада 2023 року “Це тема силовиків з Одеси”. Як журналісти “20 хвилин” викрили підпільний цех з вироблення цигарок”;
  • матеріал від 14 лютого 2024 року “Справа із заправками “Спектр-Ойл”. Як їх кришують силовики та криміналітет”.

За словами журналістів, стежити за ними почали з осені 2023 року. 

“Ми почали помічати одні й ті самі авто на різних номерах, помічати затемнені мікроавтобуси біля місць зустрічі з колегами і друзями. З якою ціллю за нами стежили? Ми не знаємо. Але ми знали, що стежать. Але хто?” – зазначають журналісти.

Один з таких автомобілів Fiat Tipo, який стежив за ними, вони визначили й зняли на відео 26 лютого. Тоді журналісти викликали поліцію, але та не змогла встановити, кому належить авто, зазначивши, що інформації про авто в базах немає.

Як зазначили журналісти, поліцейські просили водія авто надати документи.

“Водій трішки відкриває вікно і показує щось схоже на оперативний талон. Поліцейський розвертається і каже: “Машина не підлягає перевірці”… Після цього ми зрозуміли – це оперативне авто і всередині силовики, які здійснювали стеження. Вони їдуть, а інші поліцейські блокують наші авто, щоб ми не переслідували тих, хто до цього переслідував нас. Таке собі поліцейське прикриття”, – пишуть медійники. 

Журналісти також викликали на місце події Службу безпеки України й написали заяву про незаконне стеження.

Як повідомляв ІМІ, раніше про стеження заявили команда Бігус.Інфо, журналісти – з Одеси Ірина Гриб та з Тернополя головред медіа Politerno Андрій Щесняк.

Liked the article?
Help us be even more cool!