ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Житомирський фотохудожник Леонід Шевчук створює світлини за донати на підтримку поранених бійців

31.01.2024, 17:02
Оксана Трокоз
Фото – Facebook-сторінка гуртка "Мистецтво фотографії"
Фото – Facebook-сторінка гуртка "Мистецтво фотографії"

У Житомирі триває благодійний фотопроєкт “Від світлини до Перемоги”. Його ініціатор, житомирський фотограф Леонід Шевчук разом з учнями гуртка “Мистецтво фотографії” збирає гроші на медикаменти для військового шпиталю. Сенс проєкту в тому, що будь-хто за донат від 200 грн може отримати професійну студійну світлину.

У коментарі регіональній представниці ІМІ в Житомирській області Леонід Шевчук повідомив, що нині до акції долучилося близько сотні людей. У межах фотопроєкту організатори планують зробити 185 світлин, адже в січні у світі відзначили 185-річчя фотографії.

Створення фото за донат для поранених бійціву Житомирі
Вихованці гуртка разом з Леонідом Шевчуком. Фото – Facebook-сторінки гуртка "Мистецтво фотографії"
Створення фото за донат пораненим бійцям у Житомирі
Фото – Facebook-сторінки гуртка "Мистецтво фотографії"
Вихованці ж гуртка, долучившись до проєкту, здобувають досвід і одночасно роблять корисну справу. 

Проєкт триватиме ще тиждень, після чого Леонід Шевчук разом з учнями відкриє скриньку з донатами й оголосить суму, яку вдалося зібрати в межах акції. Усі зібрані кошти планують спрямувати на закупівлю необхідного для пацієнтів Житомирського військового шпиталю.

Підтримати ініціативу донатом може кожен, переказавши кошти на картку фотографа: 

5168745607874507 Шевчук Л. М.

Довідка. Леонід Шевчук професійно займається фотографією з 1989 року. Постійно друкується в періодичній пресі та інтернет-виданнях Житомирської області, а також у національних, таких як газета "День", УНІАН, "Фотострічка". 

Багаторазовий переможець і лауреат міжнародного конкурсу газети "День". Провів численні персональні виставки фотографій в Україні та за кордоном. Роботи Леоніда Шевчука експонувались у Франції, Швейцарії, Німеччині, Італії, Польщі. Протягом кількох років експозиція фотомайстра під назвою "Проти ненависті" перебуває в стінах Молодіжного центру Ради Європи в Страсбурзі. У 2023 році організував персональну фотовиставку "Спалах миті" й показав на світлинах Житомир за рік повномасштабної війни.

Liked the article?
Help us be even more cool!