ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Автори стрічки "20 днів у Маріуполі" привезли "Оскар" до України

Співавтори стрічки “20 днів у Маріуполі” Мстислав Чернов, Євген Малолєтка. Фото Еспресо

Команда документального фільму “20 днів у Маріуполі” – режисер Мстислав Чернов, продюсерка Василиса Степаненко та фотограф Євген Малолєтка – привезли до України статуетки BAFTA та “Оскар”, повідомляє “Еспресо”.

Кінонагороди стоятимуть в українському офісі американського інформаційного агентства Associated Press, адже 24 лютого 2022 року Чернов, Степаненко і Малолєтка прибули до Маріуполя саме як кореспонденти цього медіа.

Вони зазначили, що раді повернутися до України. Чернов зауважив, що вони відчували підтримку українців це те, що не встигли сказати зі сцени кінопремії. 

Кажучи про стрічку, творці “20 днів у Маріуполі”, зауважили, що фільм може стати початком розслідування воєнних злочинів. 

Статуетки Оскар та BAFTA, які отримали творці фільму 20 днів у Маріуполі. Фото – Еспресо

Що відомо про стрічку “20 днів у Маріуполі” 

“20 днів у Маріуполі” – режисерський дебют воєнного кореспондента (з досвідом у Сирії, Нагірному Карабасі, Лівії, Іраку, секторі Газа, Афганістані), фотографа, відеографа та письменника Мстислава Чернова.

Також до створення картини були залучені фотограф Євген Малолєтка та продюсерка й журналістка Василіса Степаненко. 

Чернов з Малолєткою та Степаненко провели 20 днів в оточеному Маріуполі та змогли звідти евакуюватися. Вони висвітлювали події в заблокованому російськими військами Маріуполі, знімали руйнування, спричинені обстрілами міста, роботу лікарів у місцевих шпиталях, численні жертви серед цивільного населення.

За роботу в обложеному Маріуполі вони отримали Пулітцерівську премію, премію Гільдії режисерів США та премію Британської академії кіно і телевізійних мистецтв BAFTA. 

Фільм “20 днів у Маріуполі” режисера Мстислава Чернова здобув премію “Оскар” як найкращий повнометражний документальний фільм. Це перший український фільм, який отримав “Оскар”.

21 квітня 2024 року документальний фільм “20 днів у Маріуполі” вийде на стримінговій платформі Netflix.

Liked the article?
Help us be even more cool!