ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

АРМА повідомило, що призупинить продаж картин Медведчука, які мають музейне значення

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) розпочало 19 квітня реалізацію вилучених в обвинуваченого в держзраді екснардепа Віктора Медведчука картин. У разі якщо картини становитимуть культурну цінність для держави або будуть визначені предметами музейного значення, АРМА може призупинити продаж таких полотен.

Про це повідомляється на сайті АРМА.

Комісія з питань проведення конкурсного відбору юридичних осіб, які реалізовують арештовані активи, ухвалила рішення про початок конкурсу та визначила дату оголошення переможця – 9 травня 2024 року. 

На засіданні голова комісії Грігола Катамадзе повідомив членам комісії, що АРМА надіслало листа до Міністерства культури та інформаційної політики України з пропозицією залучити експертів до проведення експертизи. 

“У випадку встановлення в колекції картин, які становлять культурну цінність для держави, або визначення їх предметами музейного значення, Комісія Агентства може прийняти рішення щодо призупинення процедури продажу таких полотен”, – зазначає АРМА. 

Голова комісії наголосив, що АРМА обирає не покупця, а юридичну особу на майданчику “ПрозороПродажі”, яка продаватиме актив.

Зараз картини Медведчука зберігаються в окремому приміщенні Національного художнього музею.

Як повідомляв ІМІ, раніше Міністерство культури та інформаційної політики закликало АРМА провести експертизу творів мистецтва, вилучених в обвинуваченого в держзраді екснардепа Віктора Медведчука, і передати їх українським музеям, чиї колекції постраждали внаслідок війни або були викрадені під час окупації.

Liked the article?
Help us be even more cool!