ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Блогеру з Нікополя, якого раніше затримала поліція, суд призначив домашній арешт

30.06.2023, 10:29
Фото - city-nikopol.com.ua
Фото - city-nikopol.com.ua

Дніпровський апеляційний суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту блогеру з Нікополя Віктору Артеменку, якого правоохоронці затримали в травні після проведеного обшуку.

Таке рішення суд ухвалив 29 червня, повідомив Віктор Артеменко представниці ІМІ в Дніпропетровській області.

Домашній арешт триватиме з 22-ї години до 6-ї ранку три тижні.

“Цього разу засідання незрозуміло чому не в нашу користь. Через півтора місяця після затримання прокурори намагаються взяти мене під варту. Присудили домашній арешт”, – повідомив Артеменко.

Після затримання Віктора Артеменка 25 травня він пробув під вартою 72 години. Після чого Індустріальний районний суд Дніпра скасував тримання під вартою. Його підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (“Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”).

За словами Віктора Артеменка, прокурори намагалися домогтися хоча б якогось запобіжного заходу. Також у нього намагаються взяти відбитки пальців. 

“Було вже три чи чотири судові засідання, де вони в суху програвали. Вони вимагали змінити запобіжний захід – не вийшло. Потім вони вимагали взяти відбитки пальців. Проте я відмовився, аргументуючи тим, що ці відбитки вони будуть використовувати не для порівняння, а для на нанесення на предмет, який вони начебто вилучили. Ми просимо показати відбитки з того предмета, а потім ми готові надати відбитки. Також щодо обладнання, що вилучили, нічого не повернули досі”, – розповів блогер.

Також він розповів, що поліцейські прийшли з обшуками до нього в травні, повідомивши, що причиною є розповсюдження дитячої порнографії. Згодом, додав він, знайшли гранату, через те і затримали. 

Раніше колега Артеменка Оксана Зеленяк записала відео, в якому розповіла, що затримали Артеменка через те, що під час обшуку знайшли “предмет, схожий на боєприпас, у кількості однієї штуки”. І додала, що саме на цій підставі й затримали Артеменка.

Головне управління Національної поліції в Дніпропетровській області повідомило, що в Нікополі поліцейські виявили факти зберігання дитячої порнографії, 25 травня провели шість обшуків, вилучили техніку, з якої був доступ до порнографічного контенту. Також у 56-річного чоловіка вилучили гранату. У повідомленні поліції не вказано імен затриманих, проте інтер'єри на фотографіях поліції збігаються з тими, які можна побачити у відео Віктора Артеменка. 

Віктор Артеменко є автором телеграм-каналу “Доброго вечора, ми з Нікополя!”, членом Національної спілки журналістів України. За даними сайту Your Control, Віктор Артеменко є керівником п’яти компаній. Дві компанії зареєстровано в Нікополі, дві у Львові, одну в Сумах. Так, зокрема, йдеться про Благодійний фонд “Мега інформ”.

Liked the article?
Help us be even more cool!