ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Нікополі після обшуку в редакції затримали блогера Віктора Артеменка

26.05.2023, 11:00
Фото – dp.npu.gov.ua
Фото – dp.npu.gov.ua

У Нікополі (Дніпропетровська область) 25 травня поліція затримала блогера Віктора Артеменка після проведеного в його редакції обшуку. Про це представниці ІМІ повідомила колега Артеменка Оксана Зеленяк. 

Віктор Артеменко є автором телеграм-каналу “Доброго вечора, ми з Нікополя”. Телеграм-канал налічує понад 12 тисяч підписників. За словами Оксана Зеленяк, редакція – це одночасно і дім Артеменка. До Віктора Артеменка прийшли з ухвалою суду, почали проводити обшук. За словами Оксани Зеленяк, вона бачила причину обшуку, вказану в постанові, проте поки не готова озвучити. 

“Витрусили все, з усіх шаф. Ми займаємося волонтерством, у нас багато коробок стоїть – там пройти зараз не можна. Посилка, що була запакована і мала їхати до хлопців, була вивернута, вони і її розпакували”, – розповіла ІМІ Оксана Зеленяк.  

Обшук та затримання Оксана Зеленяк пов'язує на 99% із журналістською діяльністю Віктора.

“Це, найімовірніше, пов'язане з журналістською діяльністю, і, можливо, комусь не подобається, що він допомагає нашим хлопцям. Останнім часом Віктор доволі так працював по одному політику, тому це ще й політика”, – сказала Оксана Зеленяк.  

Згодом Оксана Зеленяк записала відео, в якому розповіла, що затримали Артеменка через те, що під час обшуку знайшли “предмет, схожий на боєприпас, у кількості однієї штуки”. І додала, що саме на цій підставі й затримали Артеменка.

“Санкцію на обшук видано в кримінальному провадженні стосовно зберігання заборонених видів інформації, що було прив'язане до Віктора Артеменка за IP-адресою, яка зареєстрована за адресою нашої редакції”, – сказала Зеленяк у відео.

На сайті Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області повідомили, що в Нікополі поліцейські виявили факти зберігання дитячої порнографії, 25 травня провели шість обшуків, вилучили техніку, з якої був доступ до порнографічного контенту. Також у 56-річного чоловіка вилучили гранату. 

Як зазначила поліція, четверо місцевих жителів віком від 27 до 58 років могли були користувачами файлообмінних мереж та здійснювали доступ до дитячої порнографії. Тривають експертизи, після яких буде рішення щодо повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 301-1 Кримінального кодексу України (одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження).

За фактом виявлення в місцевого мешканця боєприпасу відкрито кримінальне провадження за ст. 263 Кримінального кодексу України, чоловіка затримали.

У повідомленні поліції не вказано імен затриманих, проте інтер'єри на фотографіях поліції збігаються з тими, які можна побачити у відео Віктора Артеменка. 

Віктор Артеменко є членом Національної спілки журналістів України, цю інформацію підтвердив представниці ІМІ голова обласної організації Олексій Ковальчук. За даними сайту Your Control, Віктор Артеменко є керівником п’яти компаній. Дві компанії зареєстровано в Нікополі, дві у Львові, одна в Сумах. Так, зокрема, йдеться про Благодійний фонд “Мега інформ”.

Liked the article?
Help us be even more cool!