ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ДБР попросило Нацгвардію провести перевірку щодо недопуску журналістів до Хмельницької ОВА

20.10.2023, 14:00
Альона Береза
Фото – depositphotos.com / УНІАН
Фото – depositphotos.com / УНІАН

Територіальне управління Державного бюро розслідувань у Хмельницькому не знайшло ознак кримінального правопорушення щодо недопуску журналістів місцевого медіа ЖАР.INFO до Хмельницької обласної військової адміністрації та попросило провести перевірку щодо цього факту Національну гвардію.

Про це йдеться в листі ДБР до журналістки Альони Берези, яке вона отримала 20 жовтня Укрпоштою.

Листа ДБР надіслало ще 21 вересня з інформацією про перевірку фактів, викладених у матеріалах, які їм передала місцева поліція наприкінці серпня, про недопуск до обласної адміністрації.

“ТУ ДБР у м. Хмельницькому в повному обсязі перевірено факти викладені у матеріалах ЄО №14792 від 28.08.2023, водночас об’єктивних даних, які б свідчили про вчинення кримінального правопорушення встановлено не було, у зв’язку з чим відсутні підстави для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань”, – йдеться у відповіді за підписом керівника першого слідчого відділу Михайла Борусовського.

Водночас правоохоронці переспрямували матеріали до Західного територіального управління Національної гвардії України з проханням провести “в межах компетенції по даному факту перевірку, матеріали якої, у разі виявлення ознак кримінального правопорушення, у встановлений законом строк направити на адресу Територіального управління ДБР, розташованого в місті Хмельницькому”. Також про результати перевірки попросили повідомити зацікавленим особам у встановлені законодавством строки.

У редакції ЖАР.INFO зазначають, що не здивовані отриманою відповіддю, оскільки вже мають досвід розгляду їхньої заяви правоохоронцями щодо недопуску до міської ради. Там також не було знайдено ознак кримінального правопорушення.

“Аналогічна картина. Знову недопуск, і знову правоохоронці не знаходять підстав для покарання тих, хто перешкоджає журналістам виконувати свої журналістські обов’язки. Нам залишається очікувати перевірки з боку Національної гвардії України, саме представники якої здійснили цей недопуск. Будемо відслідковувати це питання надалі”, – прокоментувала журналістка ЖАР.INFO Альона Береза.

Нагадаємо, у серпні в Хмельницькому журналістку з оператором місцевого медіа ЖАР.INFO не пустили в обладміністрацію. Вони хотіли отримати коментар першого заступника начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергія Тюріна щодо допомоги постраждалим унаслідок російського обстрілу жителям села Грузевиця.

Liked the article?
Help us be even more cool!