ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Десятьох колишніх освітян з Луганщини судитимуть за навчання дітей за стандартами РФ

Прокурори Луганської області скерували до суду обвинувальні акти стосовно десятьох колишніх працівників закладів освіти. Усі вони обвинувачуються в колабораціонізмі.

Про це повідомила пресслужба Луганської обласної прокуратури.

За даними слідства, всі вони колишні вчителі, які обіймали різні посади в навчальних закладах Луганщини, зокрема керівні. Вони пішли на співпрацю з окупантами та навесні 2022 року стали "директорами".

Під їхнім керівництвом впроваджувалися російські стандарти освіти у створених "Курячівській основній школі", "Троїцькій середній школі № 2", "Хворостянівській основній школі", "Павловській школі № 12", "Бутівській середній школі", "Кабичівській загальноосвітній школі", "Муратівській школі", "Станично-Луганській гімназії с. Широкий", "Просторівській школі № 13".

Ще одна обвинувачена – колишня працівниця Новопсковського професійного аграрного ліцею. Вона отримала підвищення – обійняла посаду "заступника директора з навчально-виробничої роботи" у створеній окупантами "державній освітній установі середньої професійної освіти ЛНР "Новопсковський аграрний коледж".

Обвинувачені відповідали за організацію навчання за російською програмою,  а також вилучили підручники українською мовою.

За їхніми дорученнями в освітніх закладах розмістили атрибутику Росії, а предмети викладалися виключно російською.

"Під час проведення масових заходів вони возвеличують РФ та так звану "ЛНР", викривлюючи ставлення учнів до історичних подій та агресивно налаштовуючи їх до України", – наголосили в прокуратурі.

Обвинувачені освітяни, які впроваджують на Луганщині російські стандарти освіти. Фото – пресслужба Луганської обласної прокуратури
Liked the article?
Help us be even more cool!