ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо "ексміністра освіти ЛНР"

Фото – пропагандистський сайт ЛИЦ
Фото – пропагандистський сайт ЛИЦ

Прокурори Щастинської окружної прокуратури Луганської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього "міністра освіти та науки ЛНР" Андрія Лустенка.

Про це повідомила пресслужба Луганської обласної прокуратури.

Його обвинувачують у впровадженні російських стандартів освіти в освітніх закладах на тимчасово окупованій території.

За даними слідства, ексвикладач Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля добровільно пішов на співпрацю з окупантами. На початку 2021 року очолив "міністерство освіти та науки ЛНР". У липні 2022 року його звільнили.

На "міністерській" посаді він провів низку заходів, спрямованих на підтримку дій окупаційної влади РФ та впровадження на тимчасово окупованій території Луганщини "федеральних стандартів освіти" Росії.

Зокрема, за його вказівкою до атестатів про загальну середню освіту перестали вноситися навчальні предмети "українська мова" та "українська література".

Натомість Лустенко ухвалював рішення щодо погодження освітнього процесу із законодавством Росії та угруповання "ЛНР", "підвищення кваліфікації" освітян в РФ, впровадження російського "ЕГЭ", популяризації серед луганського студентства російських молодіжних рухів.

За керівництва Лустенка опрацьовувалися питання про влаштування дітей-сиріт, вивезених з окупованої території Луганщини, до сімей російських громадян.

Лустенко підписав з російським міністерством освіти та науки "меморандум про взаєморозуміння", ініціював видавання наказів про підготовку та проведення єдиного державного іспиту РФ на окупованій території Луганщини й організовував проведення "засідань ради ректорів".

Наразі він перебуває під санкціями ЄС і п’яти країн світу та оголошений у розшук.

Як повідомляв ІМІ, слідчий ГУ СБУ в Луганській та Донецькій областях вже викликав Лустенка на допит та для вручення письмового повідомлення про підозру.

Liked the article?
Help us be even more cool!