ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Дружина пропагандиста Мірошника працює в проєкті підозрюваного в держзраді Вишинського

Фото – скрін із сайту smotrim.ru
Фото – скрін із сайту smotrim.ru

Дружина підозрюваного в захопленні державної влади Родіона Мірошника, колишня заступниця генерального директора з питань телебачення Луганської обласної державної телерадіокомпанії (ДО ЛОДТРК) Ольга Мохова долучилася до проєкту підозрюваного в держзраді пропагандиста Кирила Вишинського “Типичная Новороссия”.

Про це свідчать відповідні відео на сайті smotrim.ru.

На Луганську обласну державну телерадіокомпанію Ольга Мохова прийшла працювати в 1996 році. Була ведучою, редакторкою, старшою редакторкою інформаційної служби ДО ЛОДТРК. У 2010-му обійняла посаду заступниці генерального директора з питань телебачення і перебувала на цій посаді принаймні до 2014 року. 

Мохова була співавторкою низки проєктів телерадіокомпанії, зокрема “Дива Луганщини”, “Лица Луганщины”.

За освітою Ольга Мохова філолог російської та української мов. Також вона вчилася в аспірантурі Луганського національного університету імені Т. Г. Шевченка за спеціальністю соціальна педагогіка.

Як повідомляв ІМІ, 15 травня 2018 року зранку СБУ повідомила, що розкрила діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних РФ, які використовувалися країною-агресором у межах гібридної інформаційної війни проти України. СБУ провела обшуки в розташованому в центрі Києва офісі РІА Новини Україна та затримала його керівника Кирила Вишинського. Йому повідомили про підозру в держзраді.

7 вересня 2019 року Україна обмінялася з Росією в’язнями у форматі “35 на 35”. До України повернулися 24 військовополонених моряки та політв’язні, зокрема режисер Олег Сенцов і журналіст Роман Сущенко, а Вишинського відправили до Росії. Тоді ж у прокуратурі АР Крим пояснили, що процесуальний статус керівника РІА Новини Україна Кирила Вишинського в кримінальному провадженні залишається незмінним – його підозрюють у державній зраді.

Нагадаємо, Родіон Мірошник – експрессекретар Віктора Януковича, ексдепутат Луганської облради від Партії регіонів, екскерівник Луганської обласної державної телерадіокомпанії. Із 2014 року Мірошник працював на так звану “ЛНР”, висловлював антиукраїнські погляди.

Ще 2017 року прокуратура Луганської області оголосила Родіона Мірошника в розшук. Йому інкримінують злочини, передбачені ч. 1 ст. 109 (“Умисні дії, спрямовані на пособництво насильницькому поваленню конституційного ладу і захопленню державної влади”), ч. 2 ст. 110 (“Умисні дії, спрямовані на зміну меж території і державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України") та ч. 1 ст. 258-3 (“Участь в діяльності терористичної організації”) КК України.

У середині квітня 2022 року Мірошник записав відео з фронту, з позицій бойовиків так званої “ЛНР”, у якому зі снарядом у руках закликав українських військових скласти зброю.

Liked the article?
Help us be even more cool!