ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Директорок двох шкіл Луганщини судитимуть за співпрацю з окупантами

Фото – колаж пресслужби СБУ
Фото – колаж пресслужби СБУ

Співробітники СБУ передали до суду справи щодо двох "освітянок" з Луганщини, які погодилися на співпрацю з російськими окупантами. Їх обвинувачують у колабораціонізмі.

Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За даними слідства, призначена окупантами директорка "государственного общеобразовательного учреждения ЛНР "Станично-Луганская гимназия" Наталя Макарова впроваджує серед школярів російську пропаганду і активно співпрацює з російськими посадовцями, зокрема з представниками керівної політсили "Единая Россия".

В СБУ зазначили, що у 2018 році її вже притягали до кримінальної відповідальності за організацію псевдореферендуму.

Фото – слг.школа-лнр.рф

Також, за даними досудового розслідування, колишня заступниця директора ліцею села Гречишкіне Щастинського району Олена Гречишкіна добровільно погодилася на кадрову пропозицію окупантів.

Тоді як директорка навчального закладу відмовилася від співпраці з росіянами, заступниця, навпаки, погодилася. Нині вона обіймає посаду директорки "государственного образовательного учреждения ЛНР "учебно-воспитательный комплекс "Гречишкинская школа". У школі проводиться російська пропаганда, використовуються державні символи Росії.

"Керівниця взаємодіє з окупаційною адміністрацією й закликає місцевих мешканців підтримувати їх", – додали в СБУ.

Фото – школа-лнр.рф

Як повідомляв ІМІ, Рівненський міський суд оголосив вирок окупаційному начальнику "відділу культури і спорту адміністрації Станично-Луганського району ЛНР" (Луганська область) Михайлу Бідлюченку – 10 років ув’язнення за обвинуваченням у колабораціонізмі.

Liked the article?
Help us be even more cool!