ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гендиректора типографії "Таврида" судитимуть за сприяння проведенню псевдовиборів у Криму

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України, генерального директора АТ "Видавництво та типографія "Таврида". Йому закидають пособництво в організації та проведенні незаконних виборів на тимчасово окупованій території півострова (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 111-1 КК України). Відповідно до інформації в російських реєстрах, цю типографію очолює Юрій Бабенков.

Про це повідомила пресслужба АР Крим та Севастополя.

За даними слідства, обвинувачений з липня 2023 року обіймає посаду генерального директора окупаційної організації "Видавництво і типографія "Таврида", яке, згідно з розпорядженням уряду держави-агресора, є єдиним на території окупованого півострова виробником та постачальником бюлетенів та інших матеріалів для проведення "виборів", "референдумів" тощо.

Під його керівництвом типографія виготовила та передала "виборчим комісіям" понад 500 тисяч бюлетенів для голосування на незаконних додаткових виборах депутатів Держдуми Федеральних зборів РФ у Криму у вересні 2023 року.

"Таким чином, обвинувачений добровільно, всупереч вимогам законодавства України, допомагав державі-агресору в проведенні "виборів" на окупованому півострові", – зазначили в прокуратурі.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років із забороною вести певну діяльність на строк до 15 років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв ІМІ, у січні 2024 року СБУ Прокуратура АР Крим повідомила про підозру виконувачці обов’язків гендиректора типографії "Таврида" в сприянні проведенню незаконних виборів на окупованому півострові. Її дії кваліфіковано як пособництво в колабораційній діяльності.

Як випливає з тексту підозри, жінку звуть Світлана Кочмурадова. Вона уродженка Туркменістану, громадянка України, жителька Сімферополя.

За версією слідства, 2022 року вона виконувала обов'язки генеральної директорки захопленого росіянами ДП "Видавництво та друкарня "Таврида". На цю посаду її призначило незаконне керівництво.

Liked the article?
Help us be even more cool!