ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Голова Нікопольської РВА спростував інформацію про обов'язкову евакуацію населення

Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко спростував інформацію, яка поширюється соцмережами, про обов'язкову евакуацію місцевого населення. Про це він повідомив у коментарі “Суспільне Дніпро”.

За його словами, умовою для обов'язкової евакуації населення району може стати якась техногенна небезпека з боку Запорізької АЕС або ж ще більше загострення військових дій. Наразі нічого з переліченого не спостерігається.

“Якщо евакуація все-таки буде, то про це оголосять в офіційних ЗМІ, офіційними посадовими особами. Як і кожен район області, ми маємо план евакуації, який відпрацьовувався: на випадок можливої аварії на ЗАЕС і на випадок загострення бойових дій. Наразі жоден з цих планів не введений в дію, і жодної офіційної заяви про евакуацію не було”, – сказав Євтушенко.

Медіа писали ще 20 та 21 лютого 2024 року про поширення в соцмережах фейку про примусову евакуацію і що про це нібито повідомив Євген Євтушенко. 

 
 

Медіа писали про поширення фейку про примусову евакуацію. Скриншот ІМІ

В інтерв'ю Радіо Свобода “Нікополь на лінії вогню: “артснаряди РФ вбивають прямо на вулицях” Євген Євтушенко розповів, що росіяни обстрілюють Нікопольський район майже щодня і що безпечних місць немає, тому МВА пропонує виїжджати сім'ям з дітьми.

Сьогодні, 27 лютого, голова Дніпровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак повідомив у Telegram про обстріли Нікопольщини. За його словами, обстріли були від пізнього вечора та до ранку по Нікополю, Мирівській і Червоногригорівській громадах. Загалом ворог спрямував туди 25 снарядів. 

Раніше ІМІ писав, що через щоденні російські обстріли в Нікополі немає телемовлення

У червні 2023 року вже були подібні фейкові новини про евакуацію населення Нікопольщини. Тоді поширювали фейкове розпорядження від начальника РВА Євгена Євтушенка про евакуацію. Тоді такий фейк з'явився після проведених навчань з евакуації на випадок погіршення ситуації на ЗАЕС.

Liked the article?
Help us be even more cool!