ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хмельницька міськрада почала повідомляти про проведення засідань депутатських комісій

09.11.2023, 10:13
Альона Береза
Фото – lexinform.com.ua
Фото – lexinform.com.ua

Хмельницька міська рада почала проводити засідання депутатських комісій та повернулася до оприлюднення на своєму сайті інформації про їхнє проведення.

Про проведення цих засідань було повідомлено 7 листопада на сайті міськради, інформує представниця ІМІ в Хмельницькій області Альона Береза.

З початку повномасштабного вторгнення міська рада перейшла до роботи в режимі проведення виключно позачергових сесійних засідань, що дозволяло їй не проводити засідання постійних депутатських комісій, які є частиною сесійного процесу. Зараз на 10 листопада заплановано чергове сесійне засідання, і у зв’язку з цим 8 листопада відбулися спільні засідання постійних депутатських комісій. 

За словами Альони Берези, журналісти довгий час не могли потрапити на засідання цих комісій, але зараз з'явилася така можливість.

“Довгий час журналістська спільнота не могла і мріяти про потрапляння на засідання постійних депутатських засідань. По-перше, їх дуже рідко проводили. По-друге, про їхнє проведення в левовій частині випадків не повідомляли. По-третє, якщо і повідомляли, то це відбувалося за якийсь нереальний час до проведення цього засідання. Цей час не дозволяв швидко відреагувати й дістатися до міської ради. Цього ж разу, вчора, наприкінці робочого дня, на офіційному сайті було  оприлюднено інформацію про проведення впродовж двох днів спільних засідань депкомісій. Це ще не ідеальний підхід, але це вже значно краще, ніж було до цього”, – розповіла вона.

Вчора, 8 листопада, двічі засідали депутатські комісії (по дві комісії) і сьогодні зранку відбудеться ще одне спільне засідання двох комісій. 

Водночас міська рада оприлюднила 8 листопада увечері порядок денний наступного сесійного засідання, з яким під час спільного засідання комісій уже працювали депутати. Також на сайті наприкінці робочого дня було оприлюднено інформацію про скликання сесії. Як уже зазначалось, вона відбудеться 10 листопада.

Раніше ІМІ повідомляв, що Хмельницька міська рада лише після уточнювальних запитань медійників оприлюднила інформацію про формат сесії та порядок денний.

Liked the article?
Help us be even more cool!