ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хмельницька міськрада затвердила п'ятирічну програму підтримки ТРК "Місто" на 77,5 млн грн

21.12.2023, 16:00
Альона Береза

Хмельницька міська рада затвердила п'ятирічну програму підтримки та розвитку міського комунального підприємства “Муніципальна телерадіокомпанія “Місто” на 2024–2028 роки на загальну суму понад 77,5 мільйонів гривень.

Таке рішення міська рада ухвалила 21 грудня під час своєї позачергової сесії, повідомила представниця ІМІ в Хмельницькій області Альона Береза, яка була присутня на сесії.

Проєкт цього рішення був оприлюднений 13 грудня на офіційному сайті Хмельницької міської ради. Сьогодні ж його підтримало 34 депутати без жодних додаткових обговорень. Лише один обранець із присутніх не голосував за нього.

Метою програми є “продовження заходів зі створення конкурентоспроможної телерадіокомпанії із повним циклом телевізійного  та радіовиробництва, з сучасним професійним обладнанням і не менш професійним творчим та технічним персоналом”.

Серед основних завдань передбачено проведення заходів з реорганізації підприємства на виконання вимог Закону України “Про медіа в Україні”, а саме створення підприємства, що належить до сфери суспільного інтересу, забезпечує комунікацію в локальних спільнотах, висвітлює новини, проблеми та перспективи розвитку місцевих громад.

Також комунальне підприємство планує отримати ліцензію Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на радіомовлення в FМ-діапазоні. Йдеться про радіо громад у форматі 24 години на добу. Медійники планують створити сприятливі умови для прямого телефонного зв’язку з теле- та радіостудією з метою долучення телеглядачів та радіослухачів до обговорення суспільно важливих питань життя громади й для розширення інформаційного простору завдяки збільшенню можливостей телерадіокомпанії та підвищення якості телевізійних програм.

Хмельницька міська рада в бюджеті на 2024 рік уже передбачила заплановані 10,2 мільйона гривень для ТРК “Місто”. В наступні ж роки планується збільшення потреб: 2025 року – 12,635 млн грн, 2026 року – 15,130 млн грн, 2027 року – 18 млн грн та 2028 року – 21,3 млн  грн.

За результатами виконання програми телерадіокомпанія планує провести реорганізацію телерадіокомпанії в публічне аудіовізуальне медіа та підвищити ефективність роботи підприємства на всій території громади. Поки це планується робити виключно коштами міського бюджету.

Нагадаємо, що, відповідно до Закону України “Про медіа”, має розпочатися реформа комунальних телерадіокомпаній, які тепер трансформуються в публічні аудіовізуальні медіа. Сама реформа спрямована на те, щоб убезпечити ці медіа від впливу власника та сприяти їхній незалежності.

Liked the article?
Help us be even more cool!