ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хмельницька редакція оскаржує рішення першої інстанції щодо доступу

31.10.2023, 12:44
Альона Береза
Фото – Чесно
Фото – Чесно

У середині жовтня хмельницька редакція ЖАР.INFO скерувала апеляційну скаргу до Сьомого апеляційного адміністративного суду на рішення Хмельницького окружного адміністративного суду в справі щодо доступу до публічної інформації, а саме щодо отримання інформації про стан бомбосховищ на території Хмельницької територіальної громади. 

Про це ІМІ повідомила редакція.

Раніше, 18 вересня, Хмельницький окружний адміністративний суд задовольнив частково позов редакції: визнав протиправною відповідь виконавчого комітету Хмельницької міськради в частині посилання на зарахування запитуваної інформації до службової, яка належить до категорії інформації з обмеженим доступом. Поряд з тим відмовив у її наданні відповідно до частини 1 статті 22 Закону України "Про доступ до публічної інформації".

Не погоджуючись із цим рішенням суду, редакція подала апеляцію до Сьомого апеляційного адміністративного суду. В цій справі наразі вже обрано склад суду, а 18 жовтня апеляційний суд своєю ухвалою витребував цю справу.

Юрист громадської організації "Платформа прав людини" Євген Воробйов, який веде справу журналістів, зазначив, що медіа просить суд зобов'язати міськраду надати запитувану інформацію.

"В апеляційній скарзі просимо суд апеляційної інстанції звернути увагу на ті обставини, які, на жаль, не бралися до уваги судом першої інстанції. Також просимо суд усе ж зобов'язати надати акти оцінки об'єкта (будівлі, споруди, приміщення) щодо можливості його використання для укриття населення як найпростішого укриття”, – розповів Воробйов.

Нагадаємо, 1 червня 2023 року Хмельницький окружний суд уже зобов’язав Хмельницьку міську раду розглянути запит редакції. Однак міськрада відмовила в доступі. Журналісти знову звернулись із запитом до міської ради, водночас звузили прохання щодо надання інформації про стан укриттів лише до двох шкіл. Міська рада знову надала відмову. Не погоджуючись із цим рішенням, редакція знову пішла до суду.

Раніше ІМІ розповідав про те, що журналісти ЖАР.INFO змогли отримати публічну інформацію лише після звернення до омбудсмена.

Liked the article?
Help us be even more cool!