ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Клірик УПЦ МП на Дніпропетровщині отримав п’ять років ув’язнення за підтримку війни

Настоятелю храму Дніпропетровської єпархії УПЦ МП, який підтримав агресивну російську війну проти України, суд призначив п'ять років ув'язнення.

Про це повідомляється на сайті Служби безпеки України, за матеріалами якої відбувся судовий розгляд.

Суд визнав священника винним за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Засуджений клірик УПЦ МП. Фото – СБУ

За даними слідства, клірик виправдовував повномасштабне вторгнення РФ та захоплення частини території України під час проповідей. А під час особистих розмов з парафіянами переконував їх виїжджати до Росії або тимчасово окупованих регіонів України для допомоги окупантам. Водночас під час спілкування з місцевими жителями протоієрей висловлювався, що очікує на захоплення Дніпропетровщини.

СБУ затримала його у вересні 2022 року у власному помешканні, провела обшуки й вилучила мобільні телефони, які він використовував для нав’язування кремлівської пропаганди.

Спецслужба зазначає, що ініційовані нею експертизи підтвердили факти підривної діяльності клірика на користь РФ.

Вирок суду набув законної сили.

Як повідомляв ІМІ, у жовтні 2023 року до 15 років позбавлення волі засуджено настоятеля храму УПЦ (МП) на Сумщині, який збирав дані для ФСБ Росії про систему оборони Сумщини. Суд визнав настоятеля винним у вчиненні державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Liked the article?
Help us be even more cool!