ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Команда Суспільного проведе тур містами Рівненщини в пошуках кореспондентів

06.10.2023, 18:00
Ганна Калаур
Фото – Суспільне Рівне
Фото – Суспільне Рівне

18–21 жовтня команда “Суспільне Рівне” зустрінеться з жителями шести міст Рівненщини та зніме ток-шоу про життя громад. Також Суспільне проведе відбір кореспондентів, повідомляє “Суспільне Рівне”.

Зустрічі на Рівненщині відбудуться: 

  • 18 жовтня в Гощі та Костополі;
  • 19 жовтня у Вараші та Сарнах;
  • 20 жовтня в Дубні;
  • 21 жовтня в Острозі.

Як відомо, Суспільне розбудовує гіперлокальну мережу кореспондентів у різних населених пунктах Рівненщини. Майбутніх працівників відбиратимуть у кілька етапів, перший з яких – реєстрація. Зареєструватися для участі можна до 29 жовтня. 

Майбутні кореспонденти Суспільного будуть офіційно працевлаштовані й отримуватимуть білу зарплатню. Також їх забезпечать технікою для роботи. 

Виконувач обов’язків шеф-редактора “Суспільне Рівне" Орест Гринюк розповідає, що потрапити до команди Суспільного можуть люди з активною життєвою позицією, небайдужі до життя громади. Суспільне не має вимог щодо медійної освіти чи фаху. 

“Ми розповімо, навчимо мультимедійній журналістиці й дамо обладнання для якісної роботи. Перший крок – реєстрація на участь у проєкті. Другий крок – відбір та навчання. Третій – працевлаштування найактивніших учасників чи учасниць. Реєструватися на навчання можуть як професійні журналісти, які працюють у місцевих медіа, так і ті, хто не має журналістського досвіду, але завжди мріяв працювати в цій сфері та бути рушієм якісних змін у громаді”, – розповідає виконувач обов’язків шеф-редактора “Суспільне Рівне” Орест Гринюк.

Охочі пройти навчання отримають знання з медіаграмотності, розпізнавання фейків, сторітелінгу та монтажу.

За словами Ореста Гринюка, в межах туру Суспільне представлятиме команда, яка безпосередньо працює над виготовленням проєктів.

“Ми з продюсером із виробництва та журналістами Суспільного розповімо про свою “кухню”, познайомимося з нашими телеглядачами, слухачами та підписниками. Наше завдання – більше дізнатися про життя громад зсередини, налагодити продуктивну комунікацію. Плануємо спілкування в режимі запитання-відповіді. Хочемо почути, що цікавить і турбує людей, допомогти відшукати відповіді на їхні запитання”, – каже Орест Гринюк.

Час та місце зустрічі будуть опубліковані невдовзі на фейсбук-сторінці події. Щоб долучитися, ставте позначку “Відвідаю” чи “Цікавить” та отримуйте сповіщення про всі оновлення. 

Крім Рівненщини, гіперлокальну мережу команда Суспільного розбудовує на Одещині, Черкащині, Полтавщині та Дніпропетровщині. Графік зустрічей у тамтешніх громадах – за посиланням.

Liked the article?
Help us be even more cool!