ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Лише 6% коментарів у новинах луганських релокованих ЗМІ належали жінкам – моніторинг

У новинах луганських релокованих видань жінки-експертки становлять лише 6%, 94% – експерти-чоловіки.

Такими є дані гендерного моніторингу, який проводився з 5 лютого 2024 року. Усього представниця ІМІ в Луганській області промоніторила 250 новин  видань “Реальна газета”, “Трибун”, “Телегазета”, “Сєвєродонецьк онлайн” та “Зміст”. 

Жінки виступили експертками в п’ятьох новинах. Дві з них – про пенсії. Ще в одній з новин експерткою виступила жінка, яка взагалі не пов’язана з Луганщиною. Це президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, яка повідомила, що виплата Україні макрофінансової допомоги з чотирирічного пакета на 50 млрд євро почнеться в березні. Ще одна новина з експерткою була у видання “Зміст” – про те, що СНУ ім. В. Даля готуватиме кадри для відбудови деокупованих територій. Експерткою виступила ректорка вишу Ольга Поркуян.

За період моніторингу жінка жодного разу не була експерткою в новинах про війну. І це притому, що на Луганщині є жінки, які очолюють військові адміністрації або обіймають посаду заступниць керівників військових адміністрацій населених пунктів, які в окупації.

Позитивний момент моніторингу – у новинах луганських релокованих медіа за період моніторингу не виявлено жодного прояву сексизму чи дискримінації. Навіть новини про колаборантів подаються стримано, із вживанням юридичних термінів та без впливу емоцій авторів та авторок новин.

Для порівняння: у медіа Дніпропетровщини 26% коментарів від експерток, Рівненської області – 25%, Миколаївської області – 15%, Житомирської області – 45%.

Liked the article?
Help us be even more cool!