ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міська рада Дніпра позбавила Брежнєва звання почесного громадянина

Міська рада Дніпра позбавила колишнього генерального секретаря ЦК КПРС Леоніда Брежнєва звання почесного громадянина Дніпра.

Таке рішення міськрада ухвалила на своїй сесії 20 грудня 2023 року, повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов у себе в Telegram.

“Леоніда Брежнєва позбавлено звання почесного громадянина Дніпра. Бо декомунізацію міста ми теж доведемо до кінця. Хто б що не казав”, – повідомив Філатов про рішення сесії.

Як повідомляв ІМІ, у вересні 2023 року міська рада Дніпра відмовилася позбавити Брежнєва цього звання. Аргументували це тим, що позбавити звання можна в разі особистого звернення громадянина та набрання законної сили обвинувальним вироком щодо громадянина. 

Ще раніше, в травні, з’явилася петиція з проханням позбавити Брежнєва звання почесного громадянина, проте вона не набрала потрібної кількості голосів.
Звання “Почесний громадянин міста Дніпропетровська” заснували в місті 1978 року, надали його Брежнєву в 1979 році.

Леонід Брежнєв (1906–1982) народився в місті Кам'янському (колись Дніпродзержинськ) Дніпропетровської області. 

Раніше позбавили звання почесного громадянина Дніпра трьох осіб – російського співака, що підтримував режим Путіна, Йосипа Кобзона; ексвіцепрем'єр-міністра України, голову Дніпропетровської обласної державної адміністрації з березня 2010 до грудня 2012 року Олександра Вілкула та колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка.

Нагадаємо, 25 травня 2023 року Київська міська рада позбавила звання Леоніда Брежнєва “Почесний громадянин міста Києва”.

Liked the article?
Help us be even more cool!