ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МОН: Освітній контент Суспільного поширюватимуть у закладах освіти

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий та голова правління Суспільного мовлення Микола Чернотицький підписали меморандум про партнерство, повідомила пресслужба Міністерства освіти та науки. 

Тепер освітній контент Суспільного поширюватимуть у закладах освіти в Україні та за кордоном. 

“Діти повинні знаходити джерела і цим джерелом може бути вчитель, який має розуміти, як відповісти на це запитання, як його правильно сформулювати. Тут у пригоді може стати різноманітний контент, що стосується як історичних подій, так і загалом соціально-політичного контексту. Тому ми з великою вдячністю розпочинаємо це партнерство”, наголосив Оксен Лісовий.

За словами Миколи Чернотицького, Суспільне готове адаптувати відео- та аудіоматеріали під потреби школярів для максимальної доступності інформації.

“Серед наших пріоритетів цього року – напрацьовувати освітню концепцію мовлення. У нас уже є концепція дитячого та підліткового мовлення, є концепція мовлення з тематики національних меншин. Активно розвивається диджитал-напрям дитячого мовлення, який очолює Юлія Дичук. На ютуб-каналі “Бробакс” є контент як для дошкільної аудиторії, так і підлітків. Анімаційні серіали, пізнавальні експлейнери, аудіоказки. Науково-розважальне шоу для підліткової аудиторії “Колайдер” отримує дуже схвальні відгуки”, – зазначив Микола Чернотицький.

Він нагадав, що Суспільне є членом Європейської мовної спілки і активно взаємодіє з європейськими мовниками, обмінюючись контентом. Тож і цю опцію розглядатимуть у новому партнерстві з МОН.

Як повідомляв ІМІ, до оновленого Списку прозорих та відповідальних медіа, відомого також як Білий список найякісніших українських онлайн-медіа, у першому півріччі 2024 року ввійшли 11 редакцій. Серед них і Суспільне.

Liked the article?
Help us be even more cool!