ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МОЗ звільнило ректора Львівського медуніверситету після сексистського скандалу

06.07.2023, 11:25
Фото – Facebook Львівського національного медуніверситету імені Данила Галицького
Фото – Facebook Львівського національного медуніверситету імені Данила Галицького

Міністерство охорони здоров’я України звільнило Бориса Зіменковського з посади ректора Львівського національного медуніверситету ім. Данила Галицького. Цьому передував сексистський скандал у закладі освіті.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на МОЗ.

Виконувачем обовʼязків ректора став доцент, доктор медичних наук за спеціальністю “Хірургія”, проректор з науково-педагогічної (лікувальної) роботи Орест Чемерис. Йому доручили забезпечити найближчим часом підготовку та проведення конкурсу на заміщення вакантної посади ректора ЛНМУ.

Також на Чемериса поклали розроблення концепції розвитку університетської лікарні в складі Львівського медуніверситету та підготовку медзакладу до укладання договорів про медобслуговування населення за Програмою медичних гарантій.

“Ще один пріоритет – забезпечення координації дій у напрямі реалізації будівництва нового реабілітаційного центру з реконструктивної хірургії”, – йдеться в повідомленні міністерства.

У відомстві нагадали, що при МОЗ створили комісію для надання оцінки ситуації, що склалася у Львівському медуніверситеті.

Раніше студенти цього університету поскаржилися на сексистські висловлювання з боку адміністрації закладу, зокрема від ректора Бориса Зіменковського, під час розподілу студентів на інтернатуру.

Студентка університету Марія Грищук оприлюднила відеозаписи, на яких чути, як Зіменковський коментує прізвища та обрану спеціалізацію студенток. А деякі учасники комісії підтримували його висловлювання. 

Коли оголосили прізвище студентки – Волкодав – ректор сказав: “Ох і фамілія. З таким прізвищем і до дітей”. На це членкиня комісії відповіла: “Та вона заміж вийде”. 

А коли інша студентка сказала, що обирає для спеціалізації хірургію, ректор прокоментував: “Жінка, а хоче різати. Сумно. Я б таку знати не хотів”.

На що в комісії сказали: “А якби рибу фарширувала?” “Та рибу! А якщо мене заріже вночі?” – відповів ректор.

Марія Грищук також розповіла, що процедура розподілу за рейтинговими списками відбулася з порушенням порядку. Це призвело до того, що студенти втратили вищі місця в рейтингу.

Liked the article?
Help us be even more cool!