ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Музей Голодомору закликав журналістів передавати йому матеріали зі спогадами свідків трагедії

Національний музей Голодомору-геноциду оголосив великий збір свідчень про Голодомор, які в різні роки зафіксували журналісти. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці музею.

“Більшості журналістів бодай раз у житті доводилося записувати спогади свідка Голодомору. Але, як відомо, життя сюжету чи газетного номера коротке, бо завтра актуальними будуть нові теми і матеріали. Та для історії зафіксовані свідчення не втратять своєї  цінності навіть через багато років, головне, аби ці матеріали були зібрані в одному місці. Наш музей якраз є таким майданчиком, де акумулюються спогади усної історії Голодомору”, – йдеться в дописі.  

У музеї зазначають, що, оскільки з кожним роком очевидців тієї трагедії стає дедалі менше, важливо, щоб вони залишили свої сповіді про пережите.

Тож музей звертається до журналістів та українських медіа з проханням переглянути свої архіви – “раптом там досі лежать записи з цими гіркими і болючими спогадами”. 

“Подивіться підшивки газет, випуски теле- і радіопередач, знайдіть їхні розповіді і передайте в Музей Голодомору. Важливо все: робочі матеріали (розшифровки), світлини, аудіо- та відеозаписи або ж матеріали, які були підготовлені за ними”, – зазначає музей.

Усім, хто хоче поділитися матеріалами, писати на адресу [email protected] чи в приватні повідомлення в соцмережах.

Нагадаємо, 21 березня 2024 року Національний музей Голодомору-геноциду закликав підписати петицію про позбавлення американського журналіста Волтера Дюранті Пулітцерівської премії. 

Раніше з таким закликом щодо Дюранті у 2022 році до Комітету Пулітцерівської премії звернулося Об'єднання українських медіа, журналістів та громадських організацій “Медіарух”.

Волтер Дюранті у 1922–1936 роках очолював московське бюро газети The New York Times. У своїх працях Дюранті заперечував Голодомор та публічно підтримував сталінську пропаганду. 

Liked the article?
Help us be even more cool!