ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Миколаївська облрада провела своє засідання дистанційно та в закритому режимі

10.03.2023, 10:25
Фото – lexinform.com.ua
Фото – lexinform.com.ua

У Миколаєві 9 березня в онлайн-режимі відбулися засідання одразу двох місцевих рад: міської та обласної. У той час, як Миколаївська міська рада, засідання якої проходять у режимі відеоконференції, транслювала їх у Youtube, облрада засідала фактично таємно. Про це повідомляє представниця ІМІ в Миколаївській області.

Розпорядження про скликання сесії від 6 березня з’явилося на офіційному сайті Миколаївської облради напередодні. У ньому сказано, що п’ятнадцята позачергова сесія обласної ради відбудеться 9 березня об 11:00 у дистанційному режимі у форматі відеоконференції.

На сесії мали розглянути 21 питання. Зокрема, про дострокове припинення повноважень депутатів, внесення змін до комплексних програм, затвердити списки присяжних двох районних судів, затвердити звіт про виконання бюджету області за 2022 рік, заслухати інформацію керівника Миколаївської обласної прокуратури про результати діяльності органів прокуратури у 2022 році.

Інформацію про ухвалені рішення в себе на фейсбук-сторінці повідомила голова обласної ради Ганна Замазєєва. Вона зазначила, що під час засідання депутати ухвалили низку рішень, зокрема внесли зміни до програми “Турбота”, затвердили звіт про виконання бюджету області за 2022 рік, підтримали заснування Агенції регіонального розвитку Миколаївщини, заслухали інформацію керівника обласної прокуратури про результати діяльності органів прокуратури у 2022 році.

Пункт 3 статті 70 Регламенту Миколаївської обласної ради визначає, що виконавчий апарат облради має не пізніше як за 24 години до дати проведення дистанційного засідання повідомити населення про порядок відкритого доступу до трансляції дистанційного засідання сесії обласної ради.

Юрист Інституту масової інформації Роман Головенко зазначив, що на рівні закону регулювання відкритості дистанційних засідань місцевих рад не дуже чітке, але якщо виходити з регламенту Миколаївської облради (п. 3 ст. 70), то доступ до його трансляції для населення дійсно мав би бути відкритим.

Liked the article?
Help us be even more cool!