ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Донеччині контррозвідка затримала депутата ОПЗЖ, який був російським інформатором

Затриманий контррозвідкою СБУ депутат від забороненої ОПЗЖ. Фото – пресслужба СБУ

У Донецькій області контррозвідка Служби безпеки затримала депутата Дружківської міської ради від забороненої партії ОПЗЖ, який є одним з учасників агентурної мережі ФСБ, що діяла на сході України. 

Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За даними контррозвідників, затриманий входив до мережі інформаторів ФСБ, яку українська спецслужба викрила ще в березні 2023 року. Тоді ж  затримали чотирьох його спільників.

За матеріалами слідства, депутат возив одного з агентів на власному авто для прихованої фіксації оборонних позицій ЗСУ.

"Найбільшу увагу інформатори звертали на геолокації укріпрайонів, блокпостів та місць можливого зберігання боєприпасів українських захисників. Також поплічники ФСБ намагалися відслідкувати рух військових ешелонів та розташування залізничних станцій, на яких розвантажують озброєння ЗСУ. Крім того, після російських авіаударів зловмисники збирали інформацію про наслідки ворожих "прильотів", – зазначили в українській спецслужбі.

За наявними даними, окупанти дуже сподівалися на розвіддані своїх інформаторів, за допомогою яких планували виявити слабкі місця в обороні Дружківки.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили депутату міськради про підозру в наданні незаконним збройним чи воєнізованим формуванням держави-агресора допомоги у веденні бойових дій проти ЗСУ. Нині депутат перебуває під вартою. Йому загрожує до 15 років в'язниці.

Liked the article?
Help us be even more cool!