ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Львівщині військові фіксуватимуть патрулювання на бодікамери

У Львівській області військовослужбовці ЗСУ під час патрулювання вулиць використовуватимуть бодікамери, а відео з них скеровуватимуть до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Про це повідомляє Львівська ОВА.

"Перед військовослужбовцями Збройних сил України стоїть завдання Генерального штабу щодо мобілізації населення. Відтепер на Львівщині під час своїх щоденних патрулювань на вулицях та заходів з оповіщення громадян вони використовуватимуть бодікамери", – йдеться в повідомленні.

Відео з бодікамер зберігатиметься в територіальному центрі комплектування. Їх розглядатимуть у разі, якщо виникне потреба проаналізувати подію, що трапилась, і об’єктивно розібратися в конфліктній ситуації.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України повідомляє, що заблокувала Viber-канал, який перешкоджав мобілізації громадян на Львівщині. За даними спецслужби, Viber-канал в онлайн-режимі повідомляв про актуальні місця вручення військовозобов’язаним повісток та закликав ховатися від представників військкоматів.

Нагадаємо, 25 грудня 2023 року Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт №10378 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби”. Документ викликав чимало дискусій у політикумі та суспільстві. Законопроєкт передбачав, зокрема, запровадження можливості надсилати повістки про виклик до ТЦК СП через електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного та резервіста або на електронну пошту.

11 січня 2024 року цей законопроєкт було відкликано. Пізніше Міністерство оборони заявило, що підготувало нову редакцію законопроєкту про мобілізацію з урахуванням усіх пропозицій народних депутатів. Кабмін може внести нову редакцію законопроєкту про мобілізацію за кілька тижнів.

Liked the article?
Help us be even more cool!