ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Сумщині офіційно зареєстровано 13 онлайн-медіа

26.10.2023, 17:38
Альона Яцина

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зареєструвала 26 жовтня як онлайн-медіа сайт міста Суми 0542.ua. Це вже тринадцяте онлайн-медіа області, яке має офіційний статус. 

Про це представниці ІМІ в Сумській області повідомила представниця Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на Сумщині Лариса Якубенко

За її словами, всього в області налічується близько 25 різних сайтів, які можна вважати онлайн-медіа. 

Першим зареєстрованим медіа в області стало видання ЦУКР – позиціює себе як онлайн-журнал світлої сторони Сум, зареєструвавшись ще в червні цього року.

“Правил оформлення матеріалів з усіма вихідними даними наразі дотримується лише онлайн-видання “Всі Суми. Панорама”, – розповіла Лариса Якубенко. Утім, додала вона, всі інші медіа оперативно реагують на зауваження та вносять корективи у вихідні дані публікацій. 

Вона також зазначила, що зараз перевірок ще немає, але планові моніторинги онлайн-медіа з подальшими рекомендаціями для них представники Нацради вже проводять.

Щодо реєстрації сайтів: із 13 зареєстрованих шість належать медіахолдингу “Північ Медіа”, утім кожен із сайтів зареєстровано як окреме медіа, це Шостка.INFO, The Sumy Post, ”Голос Конотопа”, 05453.com.ua (“Новини Кролевця”), Глухів.INFO, Romny24.

Також реєстрацію на Сумщині має УкраїнаІнфо, ”Правдивий погляд”.

Із друкованих газет, що зараз виходять, уже зареєструвалися за новим законодавством дев’ять із 20. Із них – шість спеціалізованих видань: видання торгово-промислової палати та п’ять університетських видань (усі з них – Сумського державного університету, виходять у друк англійською). Готує до реєстрації своє медіа і Глухівський коледж Сумського національного аграрного університету. 

З телеканалів, що працюють у межах Сумщини, усі мають свої сайти. Втім, ніхто ще не реєстрував їх як окремі онлайн-медіа. А газета “Панорама” має дві реєстрації: як друковане видання та окремо онлайн-медіа.

Як повідомляв ІМІ, у травні 2023 року Нацрада запустила механізм реєстрації онлайн-медіа. У червні Нацрада вже зареєструвала перші онлайн-медіа.

Національна рада назвала помилки, яких найчастіше припускаються під час реєстрації онлайн-медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!