ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Закарпатті судитимуть священника, який пропагував комуністичний режим та підтримував війну

Фото – zk.npu.gov.ua
Фото – zk.npu.gov.ua

На Закарпатті судитимуть священника УПЦ МП, якого обвинувачують у поширенні комуністичної символіки та пропаганді комуністичного тоталітарного режиму. Про це повідомила Нацполіція Закарпатської області.

За  даними слідства, обвинувачений поширював через соціальні мережі ілюстративні матеріали із зображеннями комуністичної символіки та спонукав свою немалу аудиторію до підтримки впровадження в Україні тоталітарного режиму. 

Крім цього, священник “неприховано виправдовував агресію російських загарбників проти українського народу та підтримував країну-агресора”. 

Поліція зазначає, що проросійські наративи в дописах підтвердила ініційована правоохоронцями судова мистецтвознавча експертиза.

Під час обшуків удома та в храмі слідчі знайшли брошури та книжки російських авторів, які, зазначає поліція, виправдовують збройну агресію Росії проти України та заохочують ідею насильницького захоплення території інших держав, серед яких і Україна. 

“Серед знайденої поліграфічної продукції виявлено також роздруківки з піснями, що прославляють здобутки російських загарбників, а також публікації молитов зі згадками патріарха РПЦ Кирила Гундяєва, який дає благословення російським військовим на вбивства українців”, – йдеться в повідомленні.

Священнику інкримінують ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України. Матеріали кримінального провадження слідчі вже скерували до суду. 

За скоєне йому загрожує до п'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв ІМІ, раніше СБУ повідомила про підозру настоятелю одного з храмів Хустської єпархії УПЦ МП у Тячівському районі на Закарпатті, який пропагував комуністичний режим.

Liked the article?
Help us be even more cool!