ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада зареєструвала на Дніпропетровщині дев'ять онлайн-медій

У Дніпропетровській області станом на 14 березня 2024 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зареєструвала дев'ять онлайн-медій. 

Про це регіональній представниці ІМІ повідомила представниця Нацради в Дніпропетровській області Олена Демченко.
За її словами, станом на 31 грудня 2023 року було шість реєстрацій. Від початку 2024 року є три зареєстровані ресурси. 

Зокрема, медіарегулятор зареєстрував ТОВ “Онлайн-медіа “На часі”, ТОВ “Перший Криворізький”, фізичну особу “канал МБ”, ТОВ “Демарт ТВ”, молодіжний альянс “За закон і порядок”, громадську організацію “Асоціація цифрової економіки та блокчейн технологій”. 

Цьогоріч онлайн-медіа зареєстрували Державний університет економіки та технологій Кривого Рогу, Інститут чорної металургії Національної академії наук України та громадська організація “Антикорупційна правозахисна рада”. 

Олена Демченко говорить, що університети переводять фахові видання в онлайн і відмовляються від друкованих версій. 

“Тенденція така, що, звісно, онлайн реєструються гірше, ніж друковані. Але є чітке пояснення, що для онлайн-видань реєстрація добровільна. Друковані мусять зареєструватися до 31 березня. А вже після воєнного стану – тоді й друковані зможуть добровільно реєструватися”,  – розповіла вона. 

За її словами, зараз зареєстрували онлайн-медіа “наймотивованіші видання”.

“Решта реєструватимуться тоді, коли вони абсолютно чітко усвідомлять для себе, що зареєструватися їм вигідніше, ніж не реєструватися. Коли вони усвідомлять, що від регулятора немає загроз, а є допомога. Коли почнуть ті, хто з ними взаємодіє, наприклад рекламодавці чи ті, хто проводить тендери, питати, чи є у видання реєстрація. Коли таке траплятиметься, звісно, вони відчують, що переваг більше, ніж застережень”, – каже Олена Демченко. 

Як повідомляв ІМІ, 31 березня 2024 року сплине перехідний період для (пере)реєстрації друкованих медіа та інформагентств, згідно із Законом України “Про медіа”. І якщо, наприклад, для онлайн-медіа відсутність реєстрації не має значних наслідків (така реєстрація добровільна), то для вже наявних та зареєстрованих медіа неподання документів до Нацради означає втрату статусу. 

Нацрада запустила механізм реєстрації онлайн-медіа в травні 2023 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!