ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада зареєструвала на Миколаївщині чотири онлайн-медіа та 12 газет

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення зареєструвала в Миколаївській області 16 суб’єктів у сфері медіа, з них чотири онлайн-медіа.

Такі дані станом на 19 грудня 2023 року надали в Нацраді у відповідь на інформаційний запит представниці ІМІ в Миколаївській області.

Серед онлайн-медіа вже зареєстровано: Центр журналістських розслідувань NikCenter, “НикВести”, “Преступности.НЕТ” та “Миколаївські новини”, останнє також зареєстровано як газету.

Також ТОВ “Українська медіа група” (засновник видання “Преступности.НЕТ”) зареєструвало як окремі майданчики сторінки видання в телеграмі та фейсбуці.

Щодо газет, то, окрім уже згаданої “Миколаївські новини”, зареєстровано такі: “Сімейні таємниці”, “Споживчий ринок”, “Вперед”, “Перемога”, “Прибузький вісник”, “Кривоозерщина”, “Вісті Снігурівщини”, “Вісник Первомайська”, “Вісті Вознесенщини”, “Південна правда”, “Вісник Семенівської сільської ради”.

Раніше в Національній раді розповіли, що має мотивувати онлайн-медіа до реєстрації згідно з новим Законом “Про медіа”.

Нагадаємо, 6 липня 2023 року Національна рада зареєструвала миколаївське онлайн-медіа “НикВести” відповідно до нового Закону “Про медіа”.

Нацрада запустила механізм реєстрації онлайн-медіа в травні 2023 року, а вже в червні зареєструвала перші онлайн-медіа.

Також медіарегулятор назвав помилки, яких найчастіше припускаються під час реєстрації онлайн-медіа.

Закон “Про медіа”, який розширив повноваження Національної ради, набрав чинності 31 березня 2023 року. Зокрема, регулятор реєструватиме онлайн-видання та друковані медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!