ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

НСЖУ прийняла до своїх лав журналістів Владислава Єсипенка та Ірину Данилович

30.06.2023, 10:31
Фото – Крим.Реалії
Фото – Крим.Реалії

Київська регіональна організація Національної Спілки журналістів України, у складі якої тимчасово працює Кримська секція спілки, прийняла до своїх лав фрилансерів проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії Владислава Єсипенка та Ірину Данилович.

Про це з посиланням на першу секретарку організації Ліну Кущ повідомляє проєкт Радіо Свобода "Крим.Реалії".

Новим членам спілки видадуть прескартки НСЖУ та Міжнародної федерації журналістів.

Як повідомляв ІМІ, Ірину Данилович російські силовики заарештували 29 квітня 2022 року в окупованому Криму. Її затримали, коли вона їхала з роботи дорогою з Коктебеля до Феодосії. У її будинку в селі Владиславівка провели обшук, вилучили телефон і ноутбук. 

28 грудня 2022 року підконтрольний Росії Феодосійський міський суд ("суддя" Наталія Кулінська) засудив Ірину Данилович до семи років позбавлення волі за звинуваченням у незаконному зберіганні та виготовленні вибухових речовин за ч. 1 ст. 222.1 КК РФ.

29 червня 2023 року стало відомо, що підконтрольний Росії Верховний суд Криму змінив вирок громадянській журналістці та активістці Ірині Данилович, яка раніше була засуджена до семи років позбавлення волі за звинуваченням у зберіганні вибухового пристрою. Згідно з ухвалою апеляційної інстанції, термін покарання скоротили на один місяць.

Владислава Єсипенка затримали 10 березня 2021 року. Він брав участь в акції до дня народження Тараса Шевченка, що відбулася в Сімферополі 9 березня. Журналісту "інкримінували" збір інформації "в інтересах спецслужб України", зокрема Служби зовнішньої розвідки. Як стверджують в ФСБ, Єсипенко "здійснював фото- і відеофіксацію місцевості, об’єктів життєзабезпечення і місць масового перебування людей на території Криму".

16 лютого 2022 року підконтрольний Росії Сімферопольський районний суд засудив фрилансера Радіо Свобода Владислава Єсипенка до шести років у колонії загального режиму в справі про незаконне зберігання і перевезення вибухового пристрою.

Владислав Єсипенко під час виступу з останнім словом у суді 15 лютого заявив, що вважає справу політичною.

Liked the article?
Help us be even more cool!