ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Низці представників ЗМІ скасували дозвіл на роботу в зоні проведення бойових дій – Генштаб

14.11.2022, 08:05
Скриншот ввімкнення CNN з Херсона
Скриншот ввімкнення CNN з Херсона

Низці представників ЗМІ, які порушили правила роботи в районі ведення бойових дій, скасовано дозвіл на роботу, а їхні прескарти визнано недійсними. Про це повідомив пресцентр Генштабу ЗСУ.

"Нещодавно деякі представники ЗМІ, ігноруючи наявні заборони та застереження, без погодження з відповідними командирами та службами зв’язків з громадськістю військових частин здійснювали інформаційну діяльність у місті Херсон ще до завершення стабілізаційних заходів.

Такі дії є грубим порушенням вимог наказу Головнокомандувача Збройних Сил України №73 від 03.03.2022, а також відповідних розпоряджень військового командування. Відтак низці представників ЗМІ, які порушили правила роботи в районі ведення бойових дій, скасовано дозвіл на роботу, а їхні прескарти визнані не чинними", – йдеться в повідомленні.

У Генштабі зауважили, що наказ Головнокомандувача Збройних Сил України №73 від 03.03.2022 доводиться всім представникам ЗМІ разом із видаванням прескарт.

"Детектор медіа" з посиланням на джерела повідомляє, що дозвіл на роботу скасували щонайменше шістьом журналістам знімальних груп, зокрема CNN та SkyNews. Окрім них, у Херсоні після звільнення також працювали знімальні групи Суспільного та Hromadske. Також в ефірі каналу "Рада" було ввімкнення з Херсона. 

Нагадаємо, 11 листопада, у день визволення Херсона, ОК "Південь" повідомило, що доступ представників медіа до населених пунктів, які були деокуповані в листопаді 2022 року, тимчасово обмежений.

"Звертаємо увагу, що робота в населених пунктах, які знаходяться в районі проведення бойових дій, регулюється наказом головнокомандувача ЗСУ №73 від 03.03.2022, порушення якого є підставою для позбавлення акредитації. Доступ до цих населених пунктів буде тільки після проведення силами оборони стабілізаційних заходів", – наголосили військові.

Liked the article?
Help us be even more cool!