ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Обвинувачений у погрозах журналістці вступив до Нацгвардії і може уникати суду

09.10.2023, 17:38
Ганна Калаур
Фото – інстаграм Андрій Бузинарський
Фото – інстаграм Андрій Бузинарський

Обвинувачений у погрозах убивством журналістці та її родині Андрій Бузинарський у період, коли відбувається судовий розгляд його кримінальної справи, вступив на службу до Національної гвардії України. У прокуратурі припускають, що військова служба може бути поважною причиною неявки до суду, а отже – затягування справи.

Про це повідомляє представниця ІМІ в Рівненській області.

Про те, що Андрій Бузинарський вступив до лав сил оборони, стало відомо з його інстаграму. З початку серпня Андрій Бузинарський почав публікувати фото, які вказують на те, що він служить в аеророзвідці 1 Президентської бригади оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка Національної гвардії України.

Зокрема, у його профілі в серпні-вересні з’явилися фото на тлі емблеми бригади, а згодом – фото безпілотника та декілька світлин Бузинарського у військовій формі.

Скриншот ІМІ з інстаграму Андрія Бузинарського

Речниця Рівненської обласної прокуратури Оксана Жужельська в коментарі ІМІ підтвердила, що Андрій Бузинарський справді став військовим. 

“Обвинувачений нині проходить службу в лавах ЗСУ. Ми перевіряли цю інформацію. Скерували офіційний запит і отримали підтвердження перебування особи в одній з військових частин Нацгвардії України. Запобіжний не продовжували, тому що не було можливості, знову ж через його службу. Те, що обвинувачений у ЗСУ, ані пом’якшувальна, ані обтяжувальна обставина. Просто військова служба є поважною причиною для неявки до суду”, – розповіла Оксана Жужельська.

Справа Андрія Бузинарського наразі перебуває на етапі підготовчого засідання. Останнє засідання мало відбутися 13 вересня, однак його перенесли, адже суддя був у відпустці. Дата наступного засідання поки невідома.

З останньої судової ухвали, яка є у відкритому доступі, відомо, що під час судового засідання в листопаді 2022 року Андрій Бузинарський подав заяву про відвід прокурора, адже той начебто порушував його права. Однак переконати суддю Бузинарському не вдалося. 

Як повідомляв ІМІ, у Рівному 11 серпня 2018 року син впливового на той час політика і соратника Віктора Медведчука Михайла Бузинарського Андрій Бузинарський погрожував фізичною розправою журналістці та продюсерці телерадіокомпанії “UA:Рівне” Інні Білецькій, яка здійснювала відеофіксацію вчиненого ним ДТП. Журналістці він сказав таке: “Ти будеш як мінімум трупом, а як максимум – інвалідом. У тебе є діти?” 

Поліція за фактом погроз відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 345-1 Кримінального кодексу України (“Погроза або насильство щодо журналіста”). Згодом слідчий, який працював над справою, помер. Фактично відтоді й до червня 2021 року справа не рухалась.

Через понад три роки після відкриття провадження ІМІ з’ясував, що поліція і прокуратура стверджують протилежне і перекладають відповідальність за затягування справи одна на одну.

У вересня 2022 року Рівненська окружна прокуратура повідомила Андрію Бузинарському про підозру насильством журналістці, водночас тривали розшуки підозрюваного, який переховувався від слідства. Згодом Бузинарського затримали й помістили до слідчого ізолятора. У жовтні 2022 року прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт.

У разі доведення провини Андрію Бузинарському загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Liked the article?
Help us be even more cool!