ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Одеська журналістка презентує книгу про переслідування росіянами кримських татар

Книга Євгенії Генової “Кримськотатарські родини”. Фото – фейсбук Євгенії Генової
Книга Євгенії Генової “Кримськотатарські родини”. Фото – фейсбук Євгенії Генової

В Одесі 2 березня журналістка та редакторка місцевого видання “Інтент” Євгенія Генова презентує свою книгу “Кримськотатарські родини”, в якій описано 14 історій родин з Криму. 

Про це Євгенія повідомила представнику ІМІ в Одеській області.

Історії розповіли авторці відомі та невідомі люди, які щиро поділилися власним болем і переживаннями.

“Це спроба зафіксувати історію народу у вимірі життя родин. Це мемуари звичайних людей, які розповідають про знакові історичні події, випробування і переслідування, а ще – про любов, підтримку і силу. Мемуари будуть цікаві всім, хто любив просити бабусю чи прадідуся розповісти про минуле або ж досі шкодує, що не встиг цього зробити. І звісно, всім, хто цікавиться українською історією і сучасністю”, – розповіла Євгенія Генова.

Опитаних журналісткою героїв книги об’єднує спільний біль, спільна памʼять про війни, гоніння, депортації, голод; один і той самий ворог, що переслідує кримських татар з покоління в покоління; їхня надія та віра повернути собі Батьківщину, жити у вільному Криму.

Книга Євгенії Генової “Кримськотатарські родини”, в якій описано 14 історій родин з Криму. Фото – фейсбук Євгенії Генової

Презентація відбудеться 2 березня, о 15:00, в Одеській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. М. Грушевського за адресою вул. Троїцька, 49/51. На презентації очікується зустріч з безпосередніми героями оповідей – представниками кримськотатарської спільноти, які мешкають на Одещині.

Нагадаємо, 23 лютого в Рівному презентували брошуру “Розвідник” про загиблого на війні військового і редактора сайту “Горинь.інфо” Тараса Давидюка.

Liked the article?
Help us be even more cool!