ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Після резонансу в медіа спікер ПАЕС звільнився з посади

Фото – фейсбук ПАЕС
Фото – фейсбук ПАЕС

Колишній координатор проросійського руху “Український вибір” на Миколаївщині Ярослав Маленченко, про призначення якого новим спікером Південноукраїнської АЕС напередодні повідомила низка українських медіа, звільнився з посади.

Про це він написав на власній фейсбук-сторінці 20 вересня.

Як відомо, 19 вересня на офіційній фейсбук-сторінці ПАЕС з’явилася публікація про новопризначеного керівника управління інформації та громадських зв’язків. Зазначається, що Ярослав Маленченко відповідатиме за забезпечення ефективної комунікації між ПАЕС та громадськістю. 

За даними місцевого онлайн-медіа “НикВести”, у 2013 році Ярослав Маленченко став керівником Миколаївської обласної ради руху “Український вибір” Віктора Медведчука.

Коментуючи публічний резонанс навколо власного призначення, Ярослав Маленченко зазначив, що його “участь у цій організації була короткотривалою та незначною”.

“Останні 10 років я не мав з цим рухом жодних справ та не підтримував зв’язків з його представниками. Я живу в Миколаєві вже багато років, і мене знає велика кількість людей. Я впевнений, що навряд чи зараз ви знайдете таких, що вважають мене проросійським прихильником”, – написав Ярослав Маленченко.

У 2020 році Ярослав Маленченко був обраний депутатом Миколаївської районної ради Миколаївської області від нині забороненої партії “ОПЗЖ”. За даними офіційного сайту Миколаївської районної ради, у серпні 2023 року він склав повноваження депутата. 

Своє депутатство він пояснив тим, що до списку ОПЗЖ потрапив як “галузевий представник”.

Проте внаслідок медійної уваги до його політичного минулого Ярослав Маленченко визнав, що тепер не зможе ефективно працювати керівником управління інформації та громадських зв’язків ПАЕС, а тому написав заяву за власним бажанням.

“Вважаю це рішення цілком виправданим, тому що поважаю громадську думку та розумію, що на цій посаді вже не зможу додати позитивного іміджу підприємству, на якому збирався працювати”, – написав Ярослав Маленченко.

Ярослав Маленченко закінчив Інститут державного управління Чорноморського державного університету імені Петра Могили та Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова. Має ступені магістра державного управління та інженерії. Протягом останніх восьми років працював у ТОВ “Морський спеціалізований порт Ніка-Тера”, відповідав за висвітлення діяльності підприємства в ЗМІ, зв’язки з громадськістю, благодійність та спорт.

Нагадаємо, громадську організацію “Український вибір – право народу” заснував обвинувачений у державній зраді колишній нардеп від ОПЗЖ Віктор Медведчук.

На початку жовтня 2022 року Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом Міністерства юстиції про заборону цієї ГО.

У серпні 2023 року Офіс генерального прокурора повідомив, що ще одного з-поміж чотирьох громадсько-політичних діячів, які в координації з представниками РФ та окремими членами ГО “Український вибір” готували повалення конституційного ладу та захоплення державної влади в Україні, засуджено до семи років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Liked the article?
Help us be even more cool!