ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура відкрила справу щодо обстрілу телевежі в Харкові

Харківська обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо обстрілу телевежі в Харкові 22 квітня. 

Як повідомила прокуратура, досудове розслідування розпочато за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Прокурори та слідчі поліції задокументували наслідки збройної агресії РФ.

Як повідомляв ІМІ, 22 квітня росіяни завдали удару по телевежі в Харкові, унаслідок чого вона зруйнована. Були зафіксовані перебої із сигналом цифрового телебачення.

Робота поліції після удару по телевежі в Харкові, 22 квітня 2024 року

У 2024 році росіяни поновили обстріл української теле- та радіоінфраструктури. 

Раніше ІМІ фіксував такі випадки ще на початку повномасштабного вторгнення РФ у 2022 році (тоді було зафіксовано 16 випадків обстрілів росіянами телевеж, які є цивільними об’єктами). 

У березні 2024 року росіяни цілеспрямовано атакували дронами об'єкти телевізійної інфраструктури Харківської області та завдали ракетно-авіаційних ударів по радіотехнічних об'єктах Сумської області. Низка населених пунктів Сумщини перебуває без теле- і радіосигналу. Внаслідок цих обстрілів Суспільне повідомило, що в обох регіонах тимчасово відсутні сигнали його телеканалів Т2 та радіоканалів.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов заявив, що росіяни завдали цілеспрямованих масованих ударів безпілотниками по теле- та радіоінфраструктурі Харківської області в ніч на 14 березня.

Liked the article?
Help us be even more cool!